16. kolo
08.12.2019 12:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Feyenoord po nepovedeném výkonu v Arnhemu jen remizoval

Feyenoord se toužil vrátit na místa zaručující boj o Evropskou ligu, ale po dnešní remíze zůstává stále až na sedmém místě. V poledním utkání totiž nedokázal zamířit přesně a protože to samé postihlo i střelce Vitesse, tak si s ním jen rozdělil body.

Hosté z Rotterdamu přitom nezačali vůbec špatně. Jens Toornstra našel krásnou diagonálou nabíhajícího Stevena Berghuise, jehož střela levačkou zamířila jen těsně vedle tyče. Z narůstajícího tlaku Feyenoord vyvedla minuta 8., ve které Nick Marsman fauloval Riechedlyho Bazoera a sudí pískal penaltu, kterou si ještě ověřoval u videa. Téměř dva metry vysoký brankář hostí však svou chybu napravil a nevýraznou střelu Tima Matavže chytil!

Steven Berghuis táhl po dvaceti minutách ofenzivní akci Feyenoordu až k vápnu, kde našel Nicolaie Jørgensena. Jeho rána pravačkou však těsně minula tyč. Po dalším pádu Berghuise kousek od vápna se k míči postavil Toornstra, jenže jeho technická rána z volného přímého kopu skončila jen na břevnu. Ke konci první půle se přes dva obránce dostal mladý záložník Orkun Kökcü a jeho centr poslal naskakující útočník Luis Sinisterra těsně nad bránu.

Celá situace se opakovala pár minut po změně stran, tentokrát v opačném gardu. Skončila ale navlas stejně, protože Sinisterra mířil jen do náruče brankáře Remka Pasveera. S dalším pokusem se na bránu Pasveera řítil opět dnes velmi aktivní Steven Berghuis, který hledal Jørgensena. Jeho rána k tyči dala Pasveerovi zabrat, ale nakonec si s ní poradil.

Další slalom mezi dvěma obránci se Orkunu Kökcüovi povedl, jenže jeho nahrávku na Berghuise byla příliš dlouhá a ofenzivní tahoun ji nemohl stihnout na hrací ploše.

Nudné utkání spělo ke svému konci a s postupem času se domácí Vitesse stále více soustředilo jen na bránění. Do poslední šance utkání se dostal střídající Sam Larsson, kterého centrem oslovil Orkun Kökcü. Larsson sice byl ve vynikající pozici, ale hlavičkoval těsně nad bránu. Body se proto nakonec dělily a postavení obou soupeřů v tabulce se tedy neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele