5. kolo
31.08.2019 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Heerenveen doma stále nevyhrál, teď jen remizoval s Fortunou

Heerenveen nedokázal potvrdit úlohu favorita ani podruhé za sebou a tentokráte se v domácím prostředí rozešel smírně s podceňovaným Sittardem. V tomto duelu měl stejně jako proti Twente (0:0) navrch ve všech statistických ohledech, nicméně dokázal jen dotáhnout náskok protivníka a nerozhodný výsledek 1:1 je pro něj určitě málo. Naopak pro Fortunu má remíza cenu zlata, i přesto stále čeká na první letošní vítězství v Eredivisii.

Hosté se momentálně nacházejí na sedmnáctém místě se dvěma body a hůře už na tom je pouze Waalwijk. Domácí výběr nedokázal zvítězit na ligové scéně počtvrté v řadě a tabulkou se stále propadá, v tuto chvíli mu patří devátá příčka se šesti body. Po úvodní opatrnější čtvrthodině zahrozil poprvé Heerenveen zásluhou van Bergena, avšak ten byl při snaze prostřelit zblízka brankáře Koşeleva zablokován v poslední možnou chvíli.

Sittard se dostal do překvapivého vedení přesně v polovině úvodního dějství. Výbornou přihrávku do volného prostoru vymyslel Damascan, balón následně převzal jednadvacetiletý německý záložník Felix Passlack a poté bez rozmýšlení uklidil balón přesně do pravého spodního rohu. Domácí byli tímto okamžikem evidentně zaskočeni, zpět do hry o výhru se vrátili necelých deset minut před přestávkou.

Essers totiž přehnal s důrazem ve vlastní šestnáctce a rozhodčí van de Graaf okamžitě nařídil pokutový kop. K penaltovému puntíku se postavil tradiční exekutor SC Jens Odgaard a nezaváhal, míč nechytatelně usměrnil k pravé konstrukci mimo dosah Koşeleva. Ve druhém poločase hrozili domácí hlavně ze střední vzdálenosti a po standardních situacích, jenomže až do závěrečného hvizdu si nevypracovali jedinou stoprocentní šanci.

Teprve zhruba deset minut před závěrečným hvizdem jim svitla naděje, když van de Graaf zkoumal u videa potenciální penaltovou situaci, ale nakonec rozhodl v neprospěch Heerenveenu. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena se v příštím kole pokusí přerušit nelichotivou bilanci v Amsterdamu s místním Ajaxem a čeká je vskutku tvrdý oříšek, Fortuna bude usilovat o svůj premiérový tříbodový zisk proti Twente.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele