17. kolo
14.12.2019 19:45 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Zwolle překvapivě uspělo ve Venlu a opustilo sestupové pásmo

Venlo nepotvrdilo dobrou formu před vlastním publikem a v důležitém souboji o setrvání v nejvyšší nizozemské soutěži podlehlo konkurenčnímu Zwolle nejtěsnějším poměrem 1:2. O zápase rozhodly už úvodní minuty, kdy domácí Venlo inkasovalo hned dvakrát. Zhruba čtvrthodiny před koncem sice dokázalo snížit, jenomže ve zbývajícím průběhu se na kýžené vyrovnání již nezmohlo.

Venlo proto kleslo v tabulce na šestnáctou barážovou příčku s patnácti body právě o bod za svého sobotního rivala, jemuž momentálně patří patnácté místo. Zwolle začalo velmi aktivně a po jedenácti minutách přetavilo svou první vážnější příležitost ve vedoucí trefu. Thy ukázal výborný přehled a poslal přihrávku do volného prostoru před hranicí pokutového území, odkud tvrdě vypálil Kenneth Paal a nekompromisně se trefil do pravého horního růžku.

Hosty tento moment výrazně povzbudil a v polovině úvodní půle skórovali podruhé. K cennému vítězství je ještě více přiblížil třiadvacetiletý záložník Pelle Clement, který se opřel do balónu z první po perfektním centru od Lama a s přehledem ho usměrnil k bližší konstrukci. Domácí se poprvé ozvali až zhruba deset minut před přestávkou, nicméně proti dělovce Opokua směřující pod břevno fantasticky zasáhl připravený gólman Zetterer.

V samém závěru prvního dějství si další dvě solidní možnosti vypracovalo Zwolle. Do obou se probojoval van Crooij, jenž nejprve nevyzrál na brankáře Kirschbauma přízemním pokusem k pravé tyči, v nastaveném čase pak promarnil ještě větší šanci a z bezprostřední blízkosti mířil pouze do horní tyčky. Po změně stran tempo hry lehce opadlo a k dalšímu vzrušení došlo až krátce po hodině hry.

Definitivně rozhodnout chtěl Hamer, který předvedl nádherné sólo téměř přes půl hřiště, avšak na závěr vyprášil jen rukavice pozorného Kirschbauma. Vzápětí se na opačné straně blýskl jeho protějšek Zetterer, jenž zblízka napoprvé vychytal Soriana a poté zlikvidoval i střelu Huibertse. V 67. minutě spálil obrovskou tutovku Thy, když ve stoprocentní pozici trestuhodně minul břevno o několik decimetrů. O deset minut později snížil Aaron Bastiaans po ukázkové kolmici Sinclaira mezi dva protihráče, perfektní ranou totiž vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici. Nicméně ke smůle Zwolle to byla poslední gólová možnost utkání.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele