základní část, 6. kolo
25.10.2020 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Albert Gudmundsson (© AFP)

Alkmaar nevyhrál ani v Den Haagu, popáté za sebou jen remizoval

Alkmaar nedokázal prolomit své trápení na ligové scéně a ani ve svém pátém utkání nezvítězil, o náskok znovu přišel těsně před koncem, což se mu povedlo dokonce počtvrté v řadě. Po pěti remízách zůstává v dolní polovině tabulky a čelo mu stále uniká, konkrétně se nachází na desátém místě s pěti body a za vedoucím Ajaxem zaostává již o propastných deset bodů. ADO bodovalo podruhé v sezóně a je patnácté se čtyřmi body.

AZ tak nenavázalo na čtvrteční senzační výhru v Evropské lize na půdě italské Neapole (1:0), kvůli problémům s koronavirovou nákazou se opět muselo obejít bez několika hráčů. Svěřenci Johna van den Broma přitom poprvé rozvlnili síť už ve druhé minutě, kdy měl přesnou mušku Stengs, jenomže jeho branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Přesně v polovině úvodního dějství se poprvé ukázal islandský záložník Albert Gudmundsson.

Ten obdržel krásnou přihrávku proti noze a okamžitě vystřelil, ovšem u levé tyče byl připraven brankář Koopmans a balón zkrotil ve svých rukavicích. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet krátce po odehrané půlhodině, kdy mu po rohovém kopu z levé strany přistrčil míč De Wit a ukázkovou šajtlí zavěsil přesně pod břevno. Hosté byli aktivnější i po změně stran a výrazně přiblížit k vítězství se mohli v 58. minutě.

To totiž těsně před brankovou čarou chtěl uklidit balón do sítě Jesper Karlsson, nicméně při zakončení naprosto selhal a mířil o kousek vedle levé konstrukce. Den Haag překvapivě srovnal krok o šest minut později, po rohovém kopu Goossense z pravé strany se propracoval k hlavičce Milan van Ewijk a trefil se do bližší šibenice mimo dosah bezmocného gólmana Bizota. Avšak favorizovaní hosté si ztracené vedení okamžitě vzali zpět.

Za další dvě minuty po obrovské chybě v rozehrávce protivníka získal míč Karlsson, navedl si ho k levé tyči a přízemní ranou překonal marně se natahujícího Koopmanse. ADO mohlo podruhé vyrovnat čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, ale Philipp netrefil prostor tří tyčí o decimetry. V 87. minutě se to nakonec povedlo zkušenému útočníkovi Michielu Kramerovi, k němuž propadla skákavá nahrávka z pravého křídla od Van Ewijka a vzápětí ukázkově přeloboval Bizota.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele