základní část, 16. kolo
13.01.2021 20:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Venlo jasně porazilo Den Haag díky čtyřem brankám Řeka Giakoumakise

VVV se v této sezóně může spolehnout na střelecké schopnosti řeckého kanonýra Georgiose Giakoumakise, který naposledy rozhodl o úspěchu svého výběru nad Willemem (2:1) hned dvěma brankami a tentokráte sestřelil ADO dalšími čtyřmi góly. V tabulce střelců si proto upevnil vedoucí příčku se šestnácti trefami a vytvořil si dostatečný pětibrankový odstup. Domácí naopak nenavázali na předchozí úspěch s Waalwijkem (1:0).

Svěřenci trenéra Hanse de Koninga se tak díky druhému vítězství v řadě udrželi na čtrnáctém místě s patnácti body a právě před svým středečním konkurentem disponují pětibodovým náskokem. Hosté se prozatím udrželi na šestnácté barážové pozici s deseti body. První zajímavější moment se zrodil po necelých pěti odehraných minutách, kdy vracející se Pinas evidentně podrazil zakončujícího Machacha.

Na penaltový puntík si následně postavil míč právě Giakoumakis a s přehledem zakončil do pravého spodního rohu. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého výběru krátce po odehrané čtvrthodině, ale jeho bombu z deseti metrů dokázal zneškodnit připravený gólman Koopmans. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství se již nic zajímavého nepřihodilo, šestadvacetiletý Giakoumakis měl podruhé přesnou mušku v 58. minutě.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Post a odcentroval do předbrankového prostoru, kde šestadvacetiletý řecký reprezentant překonal Koopmanse prudkou hlavičkou z pěti metrů. Domácí vykřesali naději na bodový zisk o sedm minut později, neboť se po technické střele z hranice šestnáctky a zákroku brankáře Kirschbauma dostal k dorážce Samy Bourard a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a Giakoumakis zkompletoval svůj hattrick. Po přihrávce do volného prostoru od Roemere sice nezakončil úplně nejlépe, ale balón s velkým štěstím přeci jen doputoval za brankovou čáru - 1:3. Stejný hráč uzavřel gólový účet tohoto střetnutí v 86. minutě. Philipp totiž velmi neobratně poslal k zemi Roemerea a nařízenou penaltu proměnil Giakoumakis pohotovou střelou k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele