základní část, 7. kolo
31.10.2020 20:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Ajax vypráskal poslední Fortunu, kopaly se tři penalty

Ajax sice svým fanouškům nenabídl takovou kanonádu, jakou před týdnem přepisoval historické tabulky Eredivisie na půdě Venla, přesto dokráčel ke svému hlavnímu cíli, a to k povinné výhře nad posledním celkem tabulky ze Sittardu. Získal tak již svůj šestý ligový tříbodový výsledek a dobře se navnadil na následující klání Ligy mistrů s Midtjyllandem.

Před pár dny amsterdamský celek mohl litovat, že na půdě Bergama neudržel dvougólový náskok a neurval své první vítězství v milionářské soutěži, na jakési své zklamání ale evidentně brzy zapomněl, ukázal proti Fortuně, že kvalitou jí jednoznačně převyšuje, a nasázel jí hned pět branek. Mrzet ho můžou snad jen celkově dvě inkasované branky.

Vstup do tohoto měření sil každopádně svěřencům trenéra Erika ten Haga nevyšel vůbec podle představ. Flemming se ve středu pole nenechal odstrčit, ve správnou chvíli adresoval míč na rozeběhnutého Coxe, ten měl ve vápně dostatek času pro střelbu a svou levačkou zamířil přesně do dolního rohu brány, kam se domácí gólman Onana jen smutně ohlédl.

Poměrně dlouho trvalo, než se zaskočený Ajax prosadil do nějaké větší gólové příležitosti. Až mu musela dopomoci k vyrovnání stavu nařízená penalta. Rienstra totiž podrazil ve vlastním pokutovém území podnikajícího Traorého a sudí Mulder ukázal na bílý puntík. Z něho se sice Klaassen napoprvé netrefil, protože zamířil do tyčky, nicméně s dorážkou už přece uspěl.

V závěru prvního dějství se domácím podařilo svůj náskok navýšit. Traoré sice svůj pokus hlavou ještě nasměroval do břevna, ovšem nemusel nijak smutnit, jelikož se merunu odrazila do cesty Klaassena, který se následně opětovně zapsal do střelecké listiny. Druhý poločas nenabízel s pravidelností gólové šance, zhruba poslední čtvrthodinka ale byla hodně zajímavá.

De Joden zřejmě definitivně zlomili odpor soupeře v 74. minutě, to když přidali na své konto již třetí přesný zásah v pořadí. David Neres perfektně zapracoval v pokutovém území, a ačkoli jeho zakončení směřovalo pouze do tyčky, u ní se objevil jeho spoluhráč Brobbey, který doklepl míč za brankovou čáru. Svůj debut v Eredivisie tak tenhle mladík perfektně oslavil.

V 86. minutě Ajax skóroval počtvrté. Tadič totiž proměnil další nařízený pokutový kop, který srbský reprezentant sám vybojoval poté, co v šestnáctce trefil při střílení ruku protihráče Anghy. V páté minutě nastavení se kopala v pořadí ještě třetí penalta, tentokráte nedovoleně ve vlastním vápně zahrál rukou Rota po centru Tadiče, a Promes pak jako exekutor nezaváhal.

Mužstvo Kevina Hoflanda, který údajně nemá jakožto hlavní kouč svou pozici ve stabilizovaných polohách, protože doteď Fortuna neurvala v lize jediné vítězství, nakonec upravovalo kosmeticky konečné skóre o minutu později po svém pátém inkasování. Ze střední vzdálenosti napřáhl Cox, jemuž se díky parádní dělovce podařilo Onanu přelstít též podruhé.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, fcupdate.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele