základní část, 9. kolo
22.11.2020 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alkmaar si poradil s Emmenem, výhru trefil Martins Indi

Alkmaar i nadále zůstává spolu s Feyenoordem neporažený v rámci Eredivisie, přičemž po nedávné reprezentační přestávce nejtěsnějším možným způsobem skolil o záchranu usilující Emmen. Stoupá tak tabulkou po úvodních pěti ligových remízách stále výše a posunul se aktuálně na sedmou příčku. O jediný přesný zásah se nyní postaral Bruno Martins Indi.

Od roku 2016, včetně měření sil v KNVB Bekeru, narazilo AZ na svého protivníka celkem čtyřikrát a pokaždé se radovalo z vítězství. I na pátý pokus slavilo skalp mužstva z Drentska, které na AFAS Stadionu plnilo roli jasného outsidera a nevedlo si, aspoň dle konečného výsledku, úplně špatně. Nakonec si však přece připsalo celkovou šestou porážku z devíti kol.

O všem podstatném se rozhodlo už v 11. minutě utkání. Střelu Midtsja stačil ještě gólman Wiedwald zastavit reflexivně na brankové čáře, nicméně míč nakonec doputoval po přiťuknutí od Chatzidiakose k volnému Martinsovi Indimu, který z blízkosti neměl problém dopravit ho do sítě. Karlsson mohl náskok záhy navýšit, netrefil však hostující bránu.

Před přestávkou se ještě propracoval do slibné příležitosti de Wit, který se ocitl v dobré pozici pro zakončení, jeho pokus ovšem zablokoval do zámezí bránící van Rhijn. Alkmaar i ve druhé půli pokračoval v honbě za pojišťovací trefou, hned ve 46. minutě zahrozil Gudmundsson, avšak Wiedwald zasáhl včas. Situace se pak Emmenu hodně zkomplikovala po hodině hry.

Bernadou totiž přehnal razanci svého obraného zákroku, přišlápl hodně nešetrně kotník sokovi Svenssonovi a rozhodčí Nagtegaal mu udělil červenou kartu. Emmen nebyl v útoku prakticky po celý zápas nikterak nebezpečný, přesto i v oslabení mohl vydolovat aspoň remízu, jenže to by Arauja nesměl na poslední chvíli zastavit domácí záložník Koopmeiners.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevyšlo to v minulém kole. Vezli by mě , kdyby to těm bukwám vyšlo nyní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele