základní část, 2. kolo
19.09.2020 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alkmaar si na Zwolle nepřišel a bere pouze bod za remízu 1:1

Alkmaar po nepříliš přesvědčivé cestě kvalifikací Ligy mistrů nezvládl dobře ani vstup do nového ligového ročníku a s podceňovaným Zwolle jen remizoval v poměru 1:1. Domácí zažili obrovskou komplikaci krátce po čtvrthodině hry, kdy byl vyloučen Calvin Stengs, síly na trávníku se vyrovnali až zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. PEC nerozhodný výsledek ubránilo, a proto získává první nesmírně cenný bod do tabulky.

Hosté hráli odvážně od samotného začátku a již v 8. minutě byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop po zákroku Midtsjøa. Nicméně rozhodčí Gözübüyük si šel celou situaci prohlédnout k videu a na jeho základě penaltu odvolal. Ve 14. minutě se dopustil zkratu Stengs, jenž zdvihnutou podrážkou zasáhl lýtko Paala. Gözübüyük nejprve tento přestupek ani nepostřehl, ale po dalším zásahu VAR ukázal jednadvacetiletému útočníkovi červenou kartu.

Hosty tento moment povzbudil a okamžitě se začali tlačit za vedoucí brankou. V polovině úvodního dějství se zjevil ve velké možnosti Ghoochannejhad, avšak z první pálil o kousek vedle levé konstrukce. Ve 28. minutě se procpal k prudké hlavičce Clint Leemans a svůj tým musel zachránit až famózní brankář Bizot, který vytěsnil balón do bezpečí. Za dalších devět minut spálil obrovskou tutovku Drost, z bezprostřední blízkosti mířil trestuhodně vysoko.

A tak domácí mohli z ničeho nic udeřit. Svou genialitu prokázal Gudmundsson, jelikož si všiml lehce vyběhnutého gólmana Zetterera a nádherně ho překonal, jenomže jeho pokus se odrazil od levé konstrukce do zámezí. Zwolle šlo do vedení z následného útoku. Po nepřehledné situaci přistrčil Drost míč pro Leemanse a jeho nenápadný vysoký projektil z dobrých pětadvaceti metrů zapadl přímo do bližší šibenice, Bizot se natahoval marně.

Krátce po změně stran byl znovu vidět Gudmundsson, jehož přízemní rána směřovala do pravého spodního rohu a s naprosto exkluzivním zákrokem se vytáhl Zetterer, jenž zabránil vyrovnání. Pak se na opačné straně blýskl i Bizot proti dělovce Reijnderse ze střední vzdálenosti, Alkmaaru se přeci jen povedlo dotáhnout manko v 68. minutě.

Po zásahu Zetterera a nepovedeném odkopu Svenssona se do míče opřel Myron Boadu a technicky ho usměrnil k pravé tyči za záda překvapeného hostujícího strážce. PEC se dostalo do problémů v 83. minutě. Nervy na uzdě neudržel Thomas Lam a po odehrání nakopl střídajícího Druijfa, Gözübüyük ho proto nemilosrdně vyloučil. Ovšem domácí se k žádnému velkému náporu nenadechli a vítěznou trefu se jim už vsítit nepodařilo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele