základní část, 7. kolo
01.11.2020 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Albert Gudmundsson a Teun Koopmeiners (© AFP)

Alkmaar se po zásluze dočkal, houževnatý Waalwijk přehrál 3:0

Alkmaar se po hodně dlouhém čekání dočkal tříbodového zisku na ligové scéně a teď udržel náskok až do závěrečného hvizdu, v poslední době zvedající se Waalwijk dokázal porazit celkem hladce po výsledku 3:0. Po pěti předchozích remízách má momentálně na kontě osm bodů a posunul se na deváté místo. RKC v předchozích třech duelech bodovalo, nyní však za svým favorizovaným rivalem výrazně zaostalo a patří mu třináctá příčka s pěti body.

AZ mělo navrch od samého začátku a hned svou první vážnější akci po pěti odehraných minutách přetavilo ve vedoucí gól. Po krásném centru Teuna Koopmeinerse si naběhl za defenzívu protivníka Calvin Stengs a jakoby nic uklidil balón přímo do levého spodního rohu do protipohybu naprosto bezmocného gólmana Lamproua. Svěřenci trenéra Johna van den Broma si v následujícím průběhu vytvořili obrovský tlak a pálil jednu šanci za druhou.

Nejprve mohl navýšit náskok jasného favorita pozdější autor dvou gólů Albert Gudmundsson, avšak třiadvacetiletý islandský záložník orazítkoval z bezprostřední blízkosti pouze břevno. Následně se ve velmi solidní pozici zjevil Švéd Karlsson, jenomže na výtečného Lamproua si nepřišel. Ihned na to si hostující strážce brilantně poradil také s jedovatou ranou Gudmundssona a nakonec neměl přesnou mušku De Wit, jenž mířil těsně nad horní tyčku.

Krátce po změně stran napřáhl z hranice pokutového území Karlsson a jeho nepříjemný projektil směřující do pravé části branky fantasticky zlikvidoval Lamprou. Hostující strážce čaroval i v následujícím průběhu, přesně po hodině hry vyrazil před sebe bombu Stengse z deseti metrů a pak z dorážky rozvlnil síť De Wit, nicméně ten se nacházel v jasném ofsajdovém postavení. Domácí byli v 68. minutě odměněni za svou snahu pokutovým kopem.

Rozhodčí van den Kerkhof ho nařídil za zřetelné podražení střídajícího Quastena na Gudmundssona a balón si postavil tradiční exekutor Koopmeiners, který ovšem selhal. Jeho nepříliš přesný pokus odvrátil Lamprou před sebe a závěrečná dorážka letěla o decimetry vedle bližší tyče. Alkmaar se přeci jen mohl uklidnit zhruba o čtyři minuty později.

Důležitou trefu svého výběru přidal již zmiňovaný Gudmundsson, jelikož obdržel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru od Karlssona a z pěti metrů zavěsil do levé šibenice. Stejný hráč se prosadil ještě jednou a to v úvodu nastavení, tentokráte po rychlém protiútoku převzal balón od Wijndala a v podobné pozici jako zhruba před dvaceti minutami zamířil bez potíží k přední konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super, konečně to klaplo. Jinak John van den Brom trénuje Utrecht

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele