základní část, 32. kolo
09.05.2021 12:15 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Groningen zabal v pravou chvíli, naopak Emmen v cestě za záchranou selhal

Emmen po nedávné porážce s Ajaxem (0:4) nezvládl ani domácí duel proti tápajícímu Groningenu a tentokráte mu po špatném výkonu podlehl stejným poměrem, čímž si výrazně zkomplikoval svou cestu za záchranou. V tabulce zůstává na šestnácté barážové pozici se čtyřiadvaceti body, ale před sedmnáctým Venlem drží jen jednobodový náskok. Naopak hosté překonali krizi, upevnili si sedmé místo tabulky a zajistili si play-off o evropské poháry.

Domácí sice vstoupili do zápasu lépe a první větší možnost si vypracovali již po necelých čtyřech minutách, kdy prudkou ránu Peñy ukryl ve svém náručí brankář Padt, ovšem poté už dominoval na trávníku pouze Groningen. Z obrovské vzdálenosti se odhodlal ke střele El Hankouri a jeho úchvatný projektil zastavilo břevno, FC podruhé zahrozilo ve 12. minutě.

I v tuto chvíli se jednalo o pokus z více jak pětadvaceti metrů, který tentokráte vyprodukoval pozdější hrdina Bart van Hintum, avšak s vynikajícím zákrokem se vytáhl brankář Verrips a balón parádně odvrátil na rohový kop. Čtyřiatřicetiletý zkušený obránce otevřel gólový účet tohoto střetnutí po necelé půlhodině hry, neboť si před hranicí brankového území naskočil na parádní přímý volný kop z levé strany od Lundqvista a hlavou usměrnil míč k bližší tyči.

Domácí se po změně stran snažili přidat, jenomže v 52. minutě inkasovali druhý tvrdý direkt. Hosty uklidnil Alessio Da Cruz, jenž si po geniálně zahrané standardní situaci v podání veterána Robbena seběhl do volného prostoru a ze sedmi metrů nekompromisně propálil Verripse. O osudu tohoto nedělního utkání bylo definitivně rozhodnuto za dalších deset minut, kdy zafungovala naprosto shodná spolupráce jako u druhé branky.

Sedmatřicetiletý Robben našel Da Cruze fenomenální kolmicí za obranu protivníka a teprve čtyřiadvacetiletý útočník překonal bezmocného domácího strážce pohotovou přízemní střelou - 0:3. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem definitivně uzavřel gólový účet střídající Paulos Abraham, jenž obdržel úžasný pas z vlastní poloviny od Matusiwy a z dvanácti metrů zamířil do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele