základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Emmen skolil Heerenveen a vyhnul se přímému sestupu. Baráži ale zatím ne

Emmen díky vítězství nad Heerenveenem nadobro vyřešil možnou otázku přímého sestupu, který se ho tak týkat nebude, a na samotný závěr sezóny bude usilovat po teoretické stránce s Waalwijkem, ale především pak s Willemem II o to, kdo si ve finále zahraje o udržení se v Eredivisie v baráži. Nynější zisk tří bodů mu zařídil hlavně těžko hlídatelný Sergio Peňa.

Přitom ještě v únoru vypadala situace domácího celku prakticky bezvýchodně. Za dvaadvacet utkání posbíral dohromady jen šest bodů, ani jednou nezvítězil. Jenže v poslední třetině tohoto ročníku se nadechl k senzačnímu obratu a reálně může slavit záchranu, neboť v neděli zavítá na půdu trápícího se Venla, jenž naopak ve čtvrtek nebylo ušetřeno tvrdého pádu o patro níže.

Musí však doufat ve skutečnost, že tilburgský rival doma neporazí Fortunu, a nebo ve spíše nereálný scénář, a to v dost vysokou prohru Waalwijku na půdě Feyenoordu, neboť oproti tomuto protivníkovi má výrazně horší skóre. Tak jako tak bude zřejmě na toužebné zachování nadějí na vyhnutí se nepříjemným barážovým výzvám zapotřebí bodovat naplno ještě jednou.

Hosté, kteří přišli definitivně o možnost proklouznut do první osmičky, a tudíž o šanci zapojit se do posezónních bojů o evropské poháry, tohle utkání hrubě nezvládli. Ve 21. minutě čelili první velké komplikaci, bránící Dresevic totiž na hranici pokutového území trefil kopačkou do obličeje de Leeuwa a nařízenou penaltu následně využil s vážně velkým přehledem Peňa.

Možná že k údivu všech zúčastněných za svůj nevybíravý zákrok neinkasoval Dresevic ani žlutou kartu, nicméně červená karta se přece na straně Heerenveenu objevila ve 27. minutě, poněvadž Schöne ve středu pole trefil ve skluzu nešetrně do kotníku Vlaka. Do přestávky se skóre neměnilo, osm minut po ní už ovšem ano. A opět byla na vině nedisciplinovanost hostů.

Museli se podruhé vypořádávat s pokutovým kopem v jejich neprospěch, ačkoli hříšník van Hecke mel spíše smůlu, protože střela Cavlana ho v šestnáctce trefila do ruky. K balónu se jakožto exekutor postavil Peňa a ani nyní zkrátka nezaváhal. Domácí poté i nadále působili aktivněji i hladověji po výhře, hostům se v oslabení naopak pořád a pořád vůbec nedařilo.

Jejich zmar definitivně stvrdil v 82. minutě Laursen, jenž tečoval za brankovou čáru dělovku zpoza vápna od Peni, jemuž tak trošku sebral příležitost na dovršení hattricku. V 88. minutě se i Srdíčka dočkala gólu, individuální akci zdárně zakončil Nygren, a v nastavení pak přišlo na řadu ještě jedno vyloučení u De Superfriezen, jelikož van Ottele šlápl na lýtko Kolarovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele