základní část, 26. kolo
13.03.2021 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Emmen počtvrté v řadě neprohrál, i přesto má k záchraně daleko

Hráči Groningenu nenaplnili papírové předpoklady proti houževnatému Emmenu a vzhledem k průběhu mohli být nakonec rádi, že vybojovali alespoň bod za nerozhodný výsledek 1:1. V Eredivisii zůstávají na šestém místě s třiačtyřiceti body a za pátým Feyenoordem zaostávají o body tři. Hosté svým výkonem rozhodně překvapili, jenomže stále jsou poslední osmnáctí se čtrnácti body a ve zbytku sezóny je proto čeká pořádný kus práce.

Emmen po výhrách nad Zwolle (3:2) a Utrechtem (1:0) remizoval s rotterdamskou Spartou (1:1) a nyní tedy neprohrál počtvrté za sebou, ovšem vzhledem k hrůzostrašné první polovině zaostává. Jasný outsider tohoto sobotního střetnutí začal s velkým odhodláním a úvodní větší možnost si vypracoval již po necelých dvou odehraných minutách, kdy útočník De Leeuw vystřelil po zemi k levé tyči a vynikající zákrok musel vytáhnout brankář Padt.

Domácí strážce opět čaroval v 9. minutě. K přímému volnému kopu z hranice šestnáctky se postavil Arajuo a Padt dokázal vytěsnit jeho razantní pokus na vzdálenější tyč. V polovině prvního poločasu byl poprvé vidět pozdější hrdina Glenn Bijl, jenž z deseti metrů mířil o decimetry vedle levé konstrukce. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto zápasu necelých deset minut před přestávkou.

Pětadvacetiletý obránce se opřel do odraženého balónu z osmnácti metrů a svůj projektil brilantně usměrnil do bližšího spodního rohu, Padt se stačil pouze ohlédnout. Domácí po přestávce zákonitě přidali a přesně po odehrané hodině srovnali krok. Slovenský krajánek Suslov vysunul famózní kolmicí rozběhnutého Alessia da Cruze a ten zakončil samostatný únik s grácií, jelikož se po zemi trefil k přední tyči.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse mohli dokonce otočit vývoj v 68. minutě, ale tentokráte se vytáhl gólman Verrips a pohotově zneškodnil nepříjemnou ránu střídajícího Abrahama. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Groningen těsně před reprezentační přestávkou zavítá na půdu Waalwijku a Emmen narazí na silný Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele