základní část, 28. kolo
03.04.2021 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Vitesse díky brance v nastaveném čase otočilo vývoj s Twente

Klub z Arnhemu se stále více přibližuje ke svému cíli a šest kol před koncem není daleko od vytoužené Ligy mistrů. Nyní doslova ubojoval tři body v Enschede, jelikož rozdílovou trefu vsítil až v páté minutě nastavení. V tomto sobotním utkání se zrodily hned tři pokutové kopy a všechny byly proměněny. Hostujícím hrdinou se stal marocký reprezentant Oussama Tannane, jenž u obou penalt zachoval pevně nervy.

Twente tak nevyhrálo v nejvyšší nizozemské soutěži již pošesté za sebou a v tabulce mu patří osmá pozice se sedmatřiceti body. SBV naopak zvítězilo v Eredivisii počtvrté z předchozích pěti případů a nachází se na solidním čtvrtém místě s pětapadesáti body, za třetím PSV zaostává jen vinou horšího skóre a na druhý Alkmaar ztrácí tři body. První nebezpečnější moment tohoto utkání byl k vidění krátce po odehrané čtvrthodině.

Po přímém volném kopu se propracoval k hlavičce z bezprostřední blízkosti Tronstad a naprosto fantastický zákrok předvedl brankář Drommel, který reflexivně vyrazil balón do bezpečí. Krátce na to šel do vedení domácí celek. Po standardní situaci z pravé strany a následné hlavičce Dumiče zahrál nešťastně rukou Doekhi a rozhodčí Van Boekel poprvé ukázal na penaltový puntík, ke kterému se postavil tradiční brazilský exekutor Danilo.

Ten nabídnutou možností nepohrdl a bez větších potíží poslal brankáře Houwena na opačnou stranu. Hosté od tohoto okamžiku zabrali a ve 33. minutě byli blízko k vyrovnání, jenomže Tannane svou dělovkou z přímého volného kopu pouze orazítkoval břevno. Minutu před vypršením základní hrací doby první půle bylo srovnáno. Tentokráte po ráně z dvaceti metrů zahrál rukou Pierie a Van Boekel po konzultaci s VAR nařídil další penaltu.

K balónu se vzápětí odhodlal Tannane a nekompromisně ho usměrnil do pravého spodního růžku. Stejný hráč mohl dokonce otočit vývoj ještě do přestávky, ale jeho nepříliš razantní pokus zneškodnil pozorný Drommel. Po změně stran byl k vidění vyrovnaný průběh. Hosté zahrozili v 54. minutě střelou Opendy těsně vedle pravé konstrukce, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem pálil na opačné straně o kousek vedle levé konstrukce střídající Van Leeuwen.

Vitesse se nakonec mohlo radovat z vítězství po sporném momentu v samém závěru. Bosch totiž v souboji dvou dvaatřicítek povalil k zemi Witteka a Van Boekel znovu signalizoval pokutový kop. Celou situaci opět ustál Tannane a chytře rozvlnil sít přízemním pokusem doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele