základní část, 27. kolo
20.03.2021 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord zaváhal s Emmenem a přímý postup do evropských pohárů se mu znovu vzdálil

Podceňovaný Emmen se postaral o další překvapení na nizozemské scéně a tentokráte už popáté za sebou neprohrál, jelikož si odvezl nesmírně cenný bod z Rotterdamu po nerozhodném výsledku 1:1 se silným Feyenoordem. Hosté tak po hodně dlouhé době opustili poslední místo a s patnácti body se dostali o skóre před Den Haag, ovšem k záchraně mají stále poměrně daleko, neboť za šestnáctým Willemem II zaostávají o šest bodů.

Domácí celek nenavázal na poslední dobré výkony s Venlem (6:0) i PSV (1:1) a tentokráte se celkem trápil, vyrovnávací trefu inkasoval zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Vysněné druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů se mu tedy opět vzdálilo, momentálně je pátý o tři body za čtvrtým Vitesse. Jasný outsider začal s velkým nasazením a úvodní možnost si vypracoval po necelých deseti odehraných minutách.

Ze střední distance se totiž opřel do míče Vlak a mířil do levého spodního rohu, ale vynikající zákrok vytáhl brankář Marsman a balón odvrátil do zámezí. Přesně v polovině prvního poločasu mohl otevřít gólový účet tohoto sobotního střetnutí domácí kapitán Sreven Berghuis, který z necelých pětadvaceti metrů pálil těsně nad břevno. Ve 28. minutě vypálil stejný hráč z hranice pokutového území, avšak jeho ránu brilantně zneškodnil gólman Verrips.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata vsítili rozdílovou trefu necelých deset minut před přestávkou. Po zpětné nahrávce od Linssena se turecký mladíček Orkun Kökçü zbavil svého bránícího strážce a z osmnácti metrů se náramně trefil k levé konstrukci, Verrips se stačil pouze ohlédnout. Hosté po změně stran tlačili a snažili se vyrovnat, ovšem nejprve mířil těsně vedle levé tyče Adžić a pak se vytáhl fantastický Marsman proti projektilu Peñy.

Emmen se dočkal zaslouženého gólu v 78. minutě. Geertruida totiž ve vlastní šestnáctce nešťastně přišlápl nohu Cavlana a rozhodčí Blom po zhlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Michael de Leeuw a bez větších potíží se trefil do levého spodního rohu. O osm minut později mohl Feyenoordu vrátit ztracený náskok aktivní Berghuis, jenže z dvaceti metrů minul pravou tyč o několik decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co zase ta bukwa zkouší. Ve 25. kole kurz na 1-1,19. Nyní je 1,36. Emmen je venku silnější než Venlo????

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je. 2 bych nerozdýchal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele