základní část, 30. kolo
25.04.2021 16:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Na stadionu De Kuip branka nepadla, v boji o pohárové příčky se proto nic nemění

Důležitý souboj o přímý postup do pohárové Evropy svého vítěze neměl, domácí Feyenoord se totiž rozešel smírně bez branek s konkurenčním Vitesse. Tento výsledek určitě bude více vyhovovat hostujícímu výběru, který se udržel na třetím místě tabulky se sedmapadesáti body a právě před svým rotterdamským rivalem má stále náskok dvou bodů. Domácí nakonec mohou být rádi i za remízu, neboť závěrečných dvacet minut dohrávali v oslabení.

Na obou soupeřích bylo od samého začátku znát, že se hraje o hodně a příliš vyložených možností se neurodilo. SBV bylo přeci jen střelecky aktivnější, nicméně kýženého gólu se nedočkalo. Oběma celkům se pravděpodobně rozplynul sen o Lize mistrů, celek z Arnhemu totiž ztrácí na druhé PSV propastných sedm bodů a Feyenoord dokonce bodů devět, což se ve zbývajících čtyřech kolech bude jen velmi těžko stahovat.

První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, domácí nevystřelili mezi tři tyče ani jednou. Vitesse se snažilo zaměstnávat brankáře Bijlowa střelami z větší vzdálenosti, ovšem ten s nimi neměl větší potíže. Největší šance byla k vidění zhruba deset minut před přestávkou, když se ve stoprocentní příležitosti ocitl Openda, jenomže rána z osmi metrů mu úplně nesedla a navíc Bijlow vytáhl fenomenální zákrok.

Také po změně stran se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a oba celky měly potíže s přechodem do útočné fáze. Mírný favorit tohoto utkání promarnil obrovskou šanci v polovině druhého dějství, kdy se blýskl gólman Pasveer, jenž nejprve zneškodnil projektil kapitána Stevena Berghuise a pak výtečně zasáhl nohou i proti přízemnímu pokusu Linssena.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata si zkomplikovali situaci v 75. minutě, jelikož Berghuis hodně nevybíravě šlápl na achilovku rozběhnutému Wittekovi a rozhodčí Higler mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu. SBV ale početní výhodu nijak nezužitkovalo a až do závěrečného hvizdu se vůbec k ničemu nedostalo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, sporttube.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele