základní část, 2. kolo
19.09.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Heerenveen porazil i Fortunu a dostal se do čela tabulky

Heerenveen potvrdil, že jeho úvodní vítězství nad Willemem II se neurodilo jen vlivem náhodných okolností, venku skolil taktéž Fortunu a vyhoupl se dokonce na vedoucí pozici. Celek ze Sittardu si naopak po nevalném výkonu na půdě Twente reputaci nikterak nenapravil a i nadále zůstal v dolních patrech tabulky, poněvadž dosud na své konto nezískal jediný bod.

"Srdíčka" vstoupila do tohoto klání nejlepším možným způsobem. V 15. minutě unikl podél levé lajny Van Bergen, který následně vlétl do šestnáctky, tam přihrál Henku Veermanovi, jenž ho přiťukl blízko Meierovi, a ten snadno propálil brankáře Koşeleva. V 19. minutě mohl srovnat stav Seuntjens, jenže zakončení mu nevyšlo podle představ a zamířil jen do zámezí.

Hosté gólově udeřili podruhé ve 29. minutě. Odvážný Meier prošel do pokutového území, tam ho nešikovně zastavil bránící Janssen, a rozhodčí Perez tak neváhal ukázat na pokutovou značku. K nařízené penaltě se postavil Joey Veerman, který nad ničím moc dlouho nepřemýšlel a poslal v plném běhu míč na opačnou stranu, než kam se vydal na brankové čáře Koşelev.

Ve 34. minutě De Superfriezen definitivně rozhodli o svém vítězství. Předvedli v tu chvíli úchvatnou a dlouhou kombinaci, ve vápně van der Heide vybídl ke skórování svého spoluhráče H. Veermana, jenž se nečekanou a chytrou kličkou zbavil bránícího Ňinaje a Coxe a následně tvrdou střelou z bezprostřední blízkosti překonal marně reagujícího Koşeleva.

V samotném nastavení prvního poločasu mohl přidat čtvrtý přesný zásah fríského klubu neustále aktivní Joey Veerman, svou šancí byl ovšem natolik zaskočený, že balón nasměroval jen vysoko nad domácí bránu. Náskok si však Heerenveen vytvořil dostatečný, a i když ve druhém poločase již v ofenzivě tolik nezářil, ve finále se směrem dopředu nijak hnát nemusel.

Fortuna se začala v útoku výrazněji osmělovat opravdu až v průběhu druhého dějství, v 51. minutě se snažil snížit nepříznivý stav Flemming, hlavou však gólmana Muldera zásadněji nepřekvapil. O tři minuty později pálil o dost nebezpečněji Seuntjens, velká škoda pro něj a jeho tým, že merunu namířil jen do míst, kde stál připravený hostující muž v rukavicích.

V 57. minutě opětovně vyzkoušel svou mušku Flemming, pravačkou hodlal zacílit ke vzdálenější tyčce, jenomže míč skončil pouze vedle brány. V 65. minutě si Mulder ještě poradil s hlavičkou Lisandra Semeda, v 73. minutě již ale přece kapituloval. Lisandro Semedo totiž svým obloučkem zprava našel na zadní tyči volného Poltera, jenž pohotově rozvlnil síť.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele