základní část, 13. kolo
20.12.2020 12:15 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse udolalo Feyenoord o jednu trefu a vrátilo se na třetí místo Eredivisie

Ve šlágru 13. kola byl podle očekávání k vidění vyrovnaný zápas, nakonec se na vítěznou vlnu vrátilo domácí Vitesse. To díky brance pět minut před přestávkou zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0 a v tabulce poskočilo na třetí příčku s devětadvaceti body o tři body právě před svého nedělního rivala. Domácí po dvou předchozích neúspěších zabrali a v této sezóně vyhráli již podeváté, Feyenoord naopak utrpěl vůbec první porážku této ligové sezóny.

Tento duel nebyl z diváckého pohledu až tak atraktivní, držení míče bylo naprosto vyrovnané a v celkovém počtu střel měli jasně navrch hosté, nicméně mezi tři tyče zamířili pouze čtyřikrát. Zápas se rozjížděl postupně a vyložené možnosti se zrodily až v závěrečných deseti minutách. Ve 38. minutě chtěl dostat svůj tým do vedení pozdější hrdina Oussama Darfalou, ale po výtečném zpracování a následné tvrdé ráně skvěle zasáhl brankář Marsman.

Stejný hráč vsítil jediný gól tohoto střetnutí o další dvě minuty později. Po dlouhém výkopu gólmana Pasveera převzal balón Openda, jenž se elegantní otočkou zbavil bránícího protihráče a utíkal vstříc směrem k Marsmanovi. Místo zakončení však nakonec zvolil přihrávku na lépe postaveného Darfaloua a byla to úžasná volba, neboť ten zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. SBV se po změně stran soustředilo na pozornou obranu.

Hosté na defenzivu protivníka nenacházeli recept a snažili se hrozit především ze střední distance, jenomže Pasveer příliš práce neměl. Rotterdamský klub mohl srovnat stav zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. Linssen obdržel chytrou nahrávku do šestnáctky soupeře a zkusil překvapit razantní střelou, avšak pravou konstrukci minul o několik decimetrů.

Ve třetí minutě nastavení mohl přisoudit Feyenoordu alespoň bod střídající Sinisterra, když se ocitl zapomenut na hranici brankového území, nicméně v jasné pozici selhal a hlavičkoval jen do břevna. Na svěřence trenéra Dicka Advocaata čeká v závěrečném klání tohoto roku konkurenční Heerenveen, klub z Arnhemu zavítá na půdu silného Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / sporttube,com, feyenoord.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele