základní část, 8. kolo
08.11.2020 16:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Albert Gudmundsson a Teun Koopmeiners (© AFP)

Rekord nepřekonán. Heerenveen doma jasně nestačil na Alkmaar

Heerenveen mohl zaznamenat historicky vůbec nejlepší start do sezóny. Dosud držel rekord tým z roku 1997, který urval v úvodních osmi kolech sedmnáct bodů, a aby současné mužstvo "Srdíček" mohlo tuhle metu překonat, potřebovalo jednoznačně Alkmaar porazit. Stal se ovšem pravý opak, hosté ve Frísku nakonec zvítězili jednoznačným poměrem, a to o tři branky.

Jen jednou odcházeli svěřenci trenéra Johnnyho Jansena v letošním ročníku ze hřiště poraženi, a to z půdy vedoucího Ajaxu. Teď se však museli smířit s druhým neúspěchem. AZ naopak protáhlo svou sérii neporazitelnosti v rámci Eredivisie už na sedm utkání v řadě, napravilo svůj čtvrteční nezdar v Evropské lize ze San Sebastiánu a získalo své druhé ligové vítězství.

Oba celky si v první půlhodině vytvořily po jedné dobré příležitosti. Nejprve zahrozili domácí ve 14. minutě, a to prostřednictvím Nygrena, který z dobré pozice vyzkoušel svou levačku, zakončení mu ovšem nevyšlo podle představ a zamířil mimo bránu. Na druhé straně se ve 27. minutě osmělil Stengs, avšak heerenveenský brankář Mulder vytasil povedený zákrok.

Poslední patnáctiminutovka patřila jednoznačně hostům, kteří si stačili vytvořit rozhodující dvoubrankový náskok, a na nepříznivý stav už jejich protivník nenašel žádnou odpověď. Ve 27. minutě vypálil Gudmundsson, do jeho střely mu vložil ruku ve vlastní šestnáctce bránící Van Hecke a rozhodčí Higler nařídil penaltu, kterou pak proměnil s přehledem Koopmeiners.

Ve 41. minutě Alkmaar udeřil gólově podruhé, to když za záda Muldera zacílil jeho spoluhráč Woudenberg, který ve snaze odvrátit přihrávku zleva od soka Wijndala jednoduše zamířil tam, kam neměl. Zkraje druhého dějství mužstvo kouče Arneho Slota ještě upravilo konečné skóre, to když se po přihrávce Gudmundssona trefil přesně po zemi na bližší tyčku Karlsson.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele