základní část, 15. kolo
10.01.2021 14:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Fortuna znovu potvrdila vynikající formu, tentokráte vyloupila Heerenveen

Fortuna se ještě před několika týdny nacházela na samém dně nizozemské nejvyšší soutěže a vypadalo to, že se jen těžko vyhne nervy drásajícímu boji o záchranu, ovšem momentálně získala úctyhodných třináct bodů z posledních pěti utkání a naopak pokukuje po horní polovině tabulky. Teď díky famóznímu prvnímu poločasu porazila tápající Heerenveen, a proto se vyhoupla na dvanáctou pozici se šestnácti body.

Naopak SC po perfektním začátku stále prohlubuje svou krizi a v tuto chvíli nevyhrálo na ligové scéně přes dva měsíce, z minulých osmi duelů získalo pouhé čtyři body a teď si připsalo na konto již svou třetí porážku v řadě. V Eredivisii se mu tak vzdalují příčky znamenající účast v evropských pohárech, nyní je osmé s dvaceti body. Celek ze Sittardu svého protivníka naprosto zaskočil, necelých deset minut před přestávkou totiž vedl o tři góly.

Do vedení se dostal přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy si Ben Rienstra ukázkově narazil balón s Polterem a pak zkušeně zamířil do levého spodního rohu mimo dosah marně se natahujícího brankáře Muldera. Neuběhly ani další čtyři minuty a se šancemi Heerenveenu na bodový zisk to vypadalo ještě hůře. Už počtvrté v této sezóně skóroval jednadvacetiletý anglický obránce George Cox.

Ten se po přesném pasu Švéda Hanssona zjevil u bližší tyče a prudkou hlavičkou rozvlnil síť. O osudu tohoto nedělního střetnutí bylo rozhodnuto ve 37. minutě. Po přímém volném kopu téměř z poloviny hřiště se nedohodl Mulder se svým spoluhráčem, na hranici pokutového území se dostal k odraženému míči Zian Flemming a svůj technický pokus náramně uklidil do protější šibenice.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, domácí měli problém s přechodovou fází a jen těžko se dostávali do zakončení. Po jedenácti minutách druhého poločasu navíc mohli inkasovat dokonce počtvrté, ale Semedo pouze trefil levou konstrukci. Domácí oživili svou naději asi dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť Henk Veerman snížil razantní střelou zblízka pod horní tyčku, jenže ve zbývajícím průběhu se na více nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / sporrtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele