základní část, 10. kolo
28.11.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo po zajímavém průběhu remizovalo se Zwolle

V souboji dvou konkurentů nacházejících se v dolní polovině tabulky nakonec vítěz znám nebyl, Venlo se totiž rozešlo se Zwolle smírně v poměru 2:2. Domácí se dostali do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách, ovšem hosté do přestávky srovnali a po změně stran otočili vývoj. VVV podruhé skórovalo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, v nastaveném čase ještě obdržel červenou kartu hostující Thomas Lam.

Oba dva soupeři tak mají na kontě devět bodů, PEC se udrželo na jedenácté pozici a Venlu prozatím patří třinácté místo. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce zahrozil domácí řecký kanonýr Georgios Giakoumakis. Ten se odhodlal ke střele z hranice pokutového území a těsně minul levou konstrukci. Vzápětí se svěřenci trenéra Hanse de de Koninga přeci jen dočkali rozdílové trefy, neboť se prosadil Jafar Arias.

Pětadvacetiletý reprezentační útočník Curaçaa se po centru z levé strany dostal k míči, který nepochopitelně vypadl z rukavic brankáře Zetterera, a ze sedmi metrů ho pohodlně usměrnil doprostřed branky. Hosté od tohoto okamžiku zvýšili svou aktivitu a vyrovnat se jim povedlo necelých deset minut před koncem první půle. Paal odvedl skvělou práci na levé straně a zpětnou nahrávkou téměř od brankové čáry našel volného Immanuela Pheraie, jenž zakroutil balón přímo do vzdálenějšího spodního rohu.

Hosté chtěli přidat svou druhou trefu v 53. minutě, nicméně pokus Van Wermeskerkena z obrovské vzdálenosti zlikvidoval gólman Kirschbaum. O šestnáct minut později se stejný hráč uvolnil na pravém křídle a chytrou nahrávkou vyzval ke skórování rozběhnutého Mika van Duinena, který z deseti metrů přeci jen propálil Kirschbauma - 1:2. Domácí strážce naopak podržel svůj výběr za dalších pět minut po razantním projektilu Saymaka, jelikož s vypětím všech sil odvrátil míč na tyč.

V 78. minutě vsítil svůj devátý gól v této sezóně Eredivisie Giakoumakis a dotáhl se tak na čelo tabulky střelců, na kterém figuruje společně s Danilem (Twente) a Stevenem Berghuisem (Feyenoord). Tentokráte po výtečné kolmici Kuma zvolil akrobatické zakončení a z mírného úhlu senzačně zavěsil k protější tyči. Ve třetí nastavené minutě byl vyloučen finský obránce Lam, když v blízkosti půlící čáry ve vyložené brankové příležitosti poslal k zemi Giakoumakise a v tomto ročníku nizozemské ligy uviděl již svou druhou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele