základní část, 31. kolo
30.04.2022 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax zvládl i duel se Zwolle a po výhře 3:0 je znovu blíže k obhajobě titulu

Nizozemský suverén posledních let nezaváhal ani ve 31. kole a zachraňující se Zwolle přehrál celkem hladce po výsledku 3:0. V tabulce Eredivisie se proto udržel na vedoucí pozici s osmasedmdesáti body a před druhým PSV je stále o body čtyři. Pokud ve zbývajících třech kolech alespoň dvakrát zvítězí, tak ho o mistrovský primát již nikdo nepřipraví. Na PEC naopak čeká velice napínavá bitva o holé přežití.

Hostům totiž patří šestnáctá barážová příčka se ziskem šestadvaceti bodů a před posledním Willemem jsou jen díky lepšímu skóre, na druhou stranu zaostávají za patnáctou Fortunou o přijatelné tří body. V Amsterdamu plnili úlohu obrovských outsiderů a téměř po celý průběh hráli druhé house, i když po úvodní dvacetiminutovce poprvé zahrozili. Pěknou střelu z hranice pokutového území vyprodukoval Anderson, ale mířil příliš vysoko.

AFC se dostalo do vedení přesně po odehrané půlhodině. Po parádním pasu z poloviny hřiště od Taylora se zjevil před hranicí šestnáctky srbský špílmachr Dušan Tadič a svůj úchvatný volej usměrnil do protější šibenice kolem naprosto bezmocného brankáře Lamproua. Necelých pět minut před přestávkou mohl navýšit vedení obrovského favorita Kudus, jenomže z osmi metrů poslal svou ránu o necelý půl metr nad břevno.

Ajax pojistil svůj náskok šest minut po změně stran. Devětadvacetiletý zkušený záložník Davy Klaassen zužitkoval vynikající kombinace na jeden dotek od svých spoluhráčů, po střele do tyče v podání Timbera stál ve správnou chvíli na správném místě a z bezprostřední blízkosti snadno usměrnil svou dorážku do prázdné branky. Přesně v polovině druhého dějství se chtěl prosadit také nejlepší ligový střelec Haller.

Ten po přihrávce do volného prostoru okamžitě vystřelil ze šesti metrů, nicméně stoprocentní možností pohrdl a horní tyčku přestřelil o několik metrů. Amsterdamský velkoklub se dočkal třetí uklidňující trefy v 80. minutě, kdy podruhé v zápase skóroval Klaassen. Tentokráte se opřel do balónu z necelých dvaceti metrů a svůj technický pokus fantasticky umístil do pravé šibenice, zoufalý Lamprou se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele