základní část, 29. kolo
09.04.2022 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Ajax neoslnil, ale vyhrál. Sparta vedení po poločase udržet nedokázala

Ajax dokázal přetlačit před vlastními fanoušky Spartu, nutno však podotknout, že především v první půli si nepočínal nejzářnějším dojmem a musel se dokonce v té druhé snažit o stažení jednogólového manka. Jeho mise byla nakonec úspěšná, o tříbodovém zisku nad protivníkem usilujícím o záchranu musel rozhodnout až pokutový kop, o nějž se zasazoval Dušan Tadič.

Domácí se poprvé ozvali v 5. minutě, nůžkami se snažil zakončovat Haller, cílil ovšem pouze do zámezí, a i kdyby místo mezi třemi tyčemi zaměřil, stejně by případná branka neplatila pro ofsajd. Na druhé straně se ozval záhy poté Engels, který se v šestnáctce ocitl v solidní pozici, nicméně, pravděpodobně i s pomocí teče bránícího Blinda, taktéž nemířil přesně. Následně se podařilo zahrozit opětovně Ajaxu, a to prostřednictvím Berghuise, jeho dělovku každopádně bravurně zastavil brankář Okoye. A ve 28. minutě se neměnilo skóre ani po další Hallerově slušné příležitosti. Byť se ocitl ve vápně v dobrém postavení, míč nasměroval jen nad bránu.

V prvním poločase de Godenzonen rozhodně nepůsobili dle vlastních očekávání a neodvedli jakýsi standard, rotterdamský celek přitom ne úplně povedeného výkonu svého soka náležitě využil a dokonce se ujal nečekaného vedení. Ve 33. minutě zužitkoval zmatků v soupeřově defenzívě Verschueren, jenž zachytil balón, poslal ho k de Kampsovi, jehož pumelice narazila do břevna a dostala se za brankovou čáru. Pouze stěží mohl gólman Onana inkasování bránit.

Po přestávce přece vypadala hra Ajaxu lépe, zdravě se naštval a krátce po zahájení druhého dějství vyrovnal. Tadič vlétl zleva do pokutového území, všiml si, že ze druhé vlny mu sbíhá spoluhráč Klaassen, a ten propálil Okoyeho, i když ten si na merunu stačil sáhnout. O výhře amsterdamský výběr rozhodl díky nařízené penaltě. V 60. minutě se pokoušel zakroutit střelu z přímého volného kopu přes zeď Tadič a trefil tam postaveného Auassara do ruky. Verdikt sudího van Boekela byl jasný. Jako exekutor se pak prosadil bez obtíží sám srbský útočník.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele