základní část, 32. kolo
08.05.2022 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Álvarez zachránil Ajaxu plichtu s Alkmaarem, předávání titulu se tak odložilo

Ajax měl namále, nakonec si však z Alkmaaru odvezl alespoň plichtu. Ačkoli aktuální lídr Eredivisie, který musel své oslavy titulu odložit minimálně do středečního vloženého kola, vedl po prvním dějství, o svůj náskok přišel, a nakonec odvracel porážku až pár minut před koncem. Domácí se tak bodově nedokázali přiblížit na čtvrté Twente a zůstali na pátém místě.

Hosté si vytvořili první gólovku v 5. minutě. Brobbey se dostal sám před gólmana Vindahla, nicméně míč nasměroval pouze vedle brány. A i kdyby doletěl až za brankovou čáru, stejně by tahle trefa neplatila pro ofsajd. Ve 20. minutě se poprvé ozvali také domácí, a to zásluhou Karlssona, ten byl ovšem jako by svou pozicí na hranici vápna zaskočený, a tak zamířil pouze do rukavic gólmana Stekelenburga. První změna skóre zkrátka přišla na řadu až v závěru půle.

Taylor vyslal od středové čáry dlouhý pas dopředu, stoper Hatzidiakos si nepočínal důrazně v souboji s Brobbeym, a ten se tedy mohl prosadit úspěšným lobem, poněvadž Vindahl se jal, bohužel pro něj pozdě, situaci ještě hasit. Zkraje druhého dějství mohl Alkmaar srovnat účty, Karlsson vypálil pravačkou na zadní tyčku, jeho technický pokus každopádně skončil jenom v zámezí. V 52. minutě naopak hrozil opětovně Brobbey, z blízkosti ale Vindahla nepřelstil.

Krátce po hodině hry se nakonec AZ dočkalo své odměny. Přes bránícího Álvareze se zdařilo parádně odcentrovat z levé strany Wijndalovi, k brankovému území si popoběhl z druhé vlny Pavlidis, který hlavou zacílil za Stekelenburga, jenž se po střele jen marně ohlédl. A o třináct minut později bylo Ajaxu ještě hůře, protože se v šestnáctce ocitl zcela nehlídaný Evjen, který se do balónu opřel z voleje poté, co ho pobídl pasem Karlsson, a vedení AZ bylo na světě.

Amsterdamský celek měl málo času na odpověď, snažil se ovšem o ní prakticky okamžitě po druhém inkasování. V 77. minutě se do té doby dost málo viditelný Haller v pádu nedokázal postarat o překonání Vindahla, vystřelil totiž nad branku, v 86. minutě již však nakonec přece hosté vydřeli remízu, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Berghuise zužitkoval Álvarez.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele