základní část, 26. kolo
13.03.2022 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar nedočinil prohru s Bodø/Glimt a tentokráte selhal proti Twente

Úctyhodná šňůra Alkmaaru na ligové scéně skončila proti chytře hrajícímu Twente, neboť v předchozích dvanácti zápasech hned jedenáctkrát zvítězil a pouze jednou remizoval, ovšem nyní s vyzyvatelem z Enschede jako první inkasoval krátce po odehrané hodině a vzniklou ztrátu již dohnat nedokázal. V tabulce nizozemské ligy sice zůstal na čtvrté pozici s jednapadesáti body, ale třetí Feyenoord se mu rázem vzdálil na body čtyři.

Naopak hosté pokračují v senzačním tažení tímto ročníkem, momentálně vyhráli potřetí za sebou a s jednapadesáti body si vytvořili velmi solidní desetibodový odstup před šestým Utrechtem, navíc za svým nedělním rivalem zaostávají se shodným počtem bodů jen vinou horšího skóre. Svěřenci trenéra Pascala Jansena se tak nedokázali oklepat z porážky 1:2 v osmifinále Konferenční ligy na stadionu norského Bodø/Glimt a ve zbývajícím průběhu je proto čeká ještě hodně práce.

Nedělní dohrávka 26. kola Eredivisie toho příliš zajímavého nepřinesla, AZ za celých devadesát minut nezamířilo ani jednou mezi tři tyče a naopak Twente vytěžilo ze svých tří střeleckých pokusů přímo na branku kýžený rozdílový gól. V dresu Twente znovu odehrál celý zápas český krajánek Michal Sadílek, jeho spoluhráč Václav Černý opět začal na lavičce náhradníků a poté naskočil do zápasu na závěrečnou půlhodinu.

Ambiciózní hosté poprvé dostali míč mezi tři tyče přesně ve 30. minutě, kdy si na kolmici do šestnáctky protivníka naběhl Rots a nekompromisně zavěsil pod břevno, jenomže opakované záběry ukázaly, že se nacházel v ofsajdovém postavení o několik centimetrů. Rozhodující okamžik se zrodil v 62. minutě. Joshua Brenet převzal nahrávku od Smala, poté přetlačil v osobním souboji kapitána Wijndala a zblízka překonal vyběhnutého gólmana Jensena.

AZ se ve zbývajícím průběhu snažilo s výsledkem něco udělat a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohlo srovnat, nicméně pohotová střela švédského forvarda Karlssona byla před brankovou čarou zablokována obětavým Pröpperem a po závěrečném hvizdu tedy odcházelo z trávníku s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele