základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Alkmaar před play-off znovu selhal, nabuzenému Waalwijku podlehl 1:3

AZ na konci základní části tohoto ročníku Eredivisie přišlo o svou formu a do dodatečného play-off o předkolo Konferenční ligy nebude vstupovat v úplně nejlepším rozpoložení. V závěrečném utkání přivítalo Waalwijk, který si v minulém kole zajistil definitivní záchranu díky výhře 2:0 proti Heraclesu. RKC tak získalo unikátních deset bodů z posledních čtyř zápasů a rázem se vyhouplo na konečné desáté místo tabulky s osmatřiceti body.

Domácí naopak nevyhráli počtvrté za sebou a s jedenašedesáti body skončili pátí, za čtvrtým Twente nakonec zaostali o propastných sedm bodů. V úvodním kole play-off narazí na nevyzpytatelný Heerenveen. Jasný outsider tohoto nedělního střetnutí hrál v naprosté pohodě a hned svou první větší možnost krátce po odehrané čtvrthodině přetavil ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal Finn Stokkers, jenž obdržel přesně načasovanou přihrávku z křídla od Bakariho a z hranice brankového území zamířil přímo k pravé tyči.

Výběr vedený koučem Pascalem Jansenem postupně zvyšoval své obrátky a srovnat se mu povedlo v nastaveném čase úvodního dějství. Po rohovém kopu Karlssona z levé strany hlavičkoval u přední tyče Dani De Wit a i přes obranný zákrok Nieuwpoorta rozvlnil síť. Hosty však tento moment v žádném případě nepoložil a necelých dvacet minut po změně stran si vzali zpět ztracený náskok zásluhou Juriëna Gaariho.

Osmadvacetiletý reprezentant Curaçaa převzal nahrávku do běhu od Stokkerse a i v obležení dvou protihráčů zavěsil k protější konstrukci kolem plachtícího gólmana Vindahla Jensena. Hosté definitivně rozhodli o svém senzačním úspěchu v 79. minutě. Po tečovaném pasu Bakariho z pravé strany zůstal před hranicí brankového území zapomenutý Roy Kuijpers a i v pádu se trefil do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele