play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
22.05.2022 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar zdolal Heerenveen 2:0 a v závěrečném kole play-off narazí na Vitesse

Favorizovaný Alkmaar dokázal odčinit úvodní porážku 2:3 v Heerenveenu, kde prohrál kvůli dvěma inkasovaným brankám v samém závěru, jelikož v domácím prostředí zdolal svého houževnatého protivníka po výsledku 2:0 a díky tomu postoupil do finále play-off o předkolo Konferenční ligy, ve kterém vyzve konkurenční Vitesse. O jeho úspěchu rozhodl těsně před koncem střídající Zakaria Aboukhlal, který do té doby nepobyl na trávníku téměř ani minutu.

AZ hrálo od samého začátku s velkým odhodláním a jednogólové manko z úvodního utkání smazalo již po necelých pěti odehraných minutách. Parádní pas z vlastní poloviny v podání Clasieho si skvěle zpracoval na prsa rozběhnutý Dani De Wit a za defenzívou protivníka si věděl rady, když ze čtrnácti metrů zavěsil přímo do levé šibenice. Neuběhlo však ani dalších sedm minut a mohlo být bleskově vyrovnáno po chybě mírného favorita.

Po špatně rozehrávce domácích se dostal k míči Sarr a ve vyložené možnosti selhal, neboť z bezprostřední blízkosti nevyzrál na pozorného brankáře Vindahla Jensena. Od tohoto okamžiku tempo hry opadlo a na obou soupeřích bylo znát, že hlavně nechtějí udělat chybu. Alkmaar se s přibývajícím časem stále častěji nacházel na útočné polovině a rozhodnout mohl v 81. minutě, ale Beukema hlavičkoval z hranice brankového území o decimetry nad břevno.

Klíčový okamžik byl k vidění za dalších sedm minut. Teprve dvaadvacetiletý útočník s marockými kořeny Aboukhlal přišel na trávník ani ne o šedesát sekund dříve a hned se stal hrdinou svého výběru, protože si po pasu Clasieho z levého křídla posunul balón blíže do středu a zcela osamocen propálil bezmocného gólmana Muldera razantním projektilem ze šesti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,32-4,4 .

Reagovat
smazaný uživatel

5,4-4,77. Duležité je, aby jeden z těch 2 vždy vyšel. I tentokrát si bukwice honila .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele