základní část, 32. kolo
06.05.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cambuur zachránil remízu s Waalwijkem až v nastavení a udržení má prakticky jisté

Waalwijk po minulé výhře nad Groningenem (3:1) sahal po všech třech bodech také v Leeuwardenu a ještě ve čtvrté nastavené minutě vedl nad Cambuurem nejtěsnějším poměrem 1:0, jenže pak o náskok přišel. Tříbodový zisk by mu téměř definitivně zajistil prvoligovou licenci i pro příští rok, nicméně zisk bodu znamená, že se stále nachází na čtrnácté pozici s dvaatřiceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Zwolle je o bodů šest.

I tento náskok by RKC mohl v konečném účtování stačit, ale minimálně do následujícího kola nebude mít klid. SC sice nevyhrálo již osmkrát za sebou, jenomže díky druhému nerozhodnému výsledku v řadě mu patří dvanácté místo s pětatřiceti body a právě před Zwolle drží téměř nedostižný devítibodový odstup. Úvodní poločas byl nesmírně vyrovnaný a kromě nepřesné střely Oukiliho z více jak pětadvaceti metrů se nic zajímavého nepřihodilo.

Na obou soupeřích páteční předehrávky byla znát výrazná nervozita a obrázek hry se proto neměnil ani po změně stran. Domácím se poprvé podařilo rozvlnit síť ve 49. minutě, avšak trefa Uldrikise nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy velmi nešťastně zamířil do vlastní sítě Doke Schmidt.

Zkušený třicetiletý obránce chtěl totiž zablokovat tvrdou ránu Oukiliho z dvanácti metrů, jenomže balón jen tečoval a ten k jeho smůle zapadl doprostřed branky. O pár minut později zamířil do levého spodního růžku aktivní Uldrikis, ovšem ani tento gól neplatil vinou ofsajdu. Hosté mohli navýšit svůj náskok v 88. minutě, jelikož skóroval Kramer, nicméně video odhalilo, že v době svého pokusu taktéž nepřelstil ofsajdovou past.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak SC na poslední chvíli vyrovnalo z rohového kopu. Po centru Mauluna se zjevil před hranicí brankového území střídající Milan Smit a prudkou hlavičkou nedal brankáři Vaessenovi žádnou šanci na úspěšný zákrok.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele