základní část, 10. kolo
24.10.2021 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alkmaar tentokráte selhal a trápícímu se Groningenu podlehl 0:2

Favorizované AZ se v poslední době dostalo do očekávané formy, na ligové scéně bodovalo naplno třikrát po sobě a společně s evropskými poháry zvítězilo dokonce pětkrát v řadě. Na půdě tápajícího Groningenu bylo považováno za obrovského favorita, jenomže gólově se tentokráte neprosadilo a z jeho půdy odjíždí s hodně nečekanou porážkou v poměru 0:2. Tabulkou se propadlo na jedenácté místo s dvanácti body a spokojeno rozhodně není.

Naopak pro FC může být tato překvapivá výhra hodně důležitá, neboť Groningen až do této nedělní dohrávky 10. kola zvítězil pouze jednou a nacházel se v sestupovém pásmu, nyní se tak prozatím vyhoupl na patnáctou příčku s deseti body. Z nejhoršího sice ještě není venku, ale tento dílčí úspěch mu v každém případě může hodně pomoci. Svěřenci trenéra Pascala Jansena přitom začali dobře a do vedení se mohli dostat už v 6. minutě.

Po centru z levého křídla se totiž probojoval k hlavičce ze sedmi metrů řecký útočník Pavlidis, nicméně neměl potřebné štěstí a pouze orazítkoval pravou konstrukci. Krátce po deseti minutách hry zahrozil na opačné straně Cyril Ngonge, jehož dělovku z mírného úhlu famózně vyrazil do strany pozorný brankář Vindahl Jensen. Aktivní belgický útočník však nepolevoval v aktivitě a přesně ve 20. minutě poslal svůj celek do vedení.

Ngonge totiž využil pasu El Hankouriho z levé strany, a i když byl v hodně obtížné situaci, tak zasáhl míč patou a naprosto úchvatným způsobem překonal udiveného Vindahla Jensena. Hosté se od tohoto okamžiku snažili srovnat a dobývali pozornou defenzívu soupeře, leč marně. Naopak zhruba dvacet minut před koncem inkasovali druhou branku, která definitivně rozhodla o jejich neúspěchu. Postaral se ni Michael de Leeuw, který si po chytrém centru Dankerluie všimnul vyběhnutého Vindahla Jensena a s grácií ho přehodil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele