základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Groningen mizérii neprolomil a na závěr podlehl Cambuuru 2:3

Oba dva nedělní soupeři se před tímto posledním utkáním sezóny výrazně trápili, v ofenzivní přestřelce nakonec uspěl nováček z Leeuwardenu. Ten tak při svém návratu do Eredivisie skončil devátý s devětatřiceti body a umístění v horní polovině tabulky je pro něj velký úspěch, navíc přerušil svou dlouhou sérii devíti utkání bez vítězství. Naopak Groningen prohrál již posedmé za sebou a obsadil nelichotivou dvanáctou příčku se šestatřiceti body.

Hosté začali mnohem lépe a již po necelé čtvrthodině hry vedli. Lotyšský útočník Roberts Uldrikis po rohovém kopu Mauluna hlavičkoval zády k brance a jeho netradiční oblouček zapadl přímo k protější tyči. Domácí se v následujícím průběhu snažili srovnat krok, ale Ngongeho bombu nejprve brilantně zneškodnil brankář Stevens a pak si hostující strážce těsně před přestávkou poradil i s projektilem Jørgena Stranda Larsena.

SC dokázalo navýšit svůj náskok pět minut po výměně stran. Mees Hoedemakers doslova ukradl míč z kopačky Issy Kallona a z hranice pokutového území ho chladnokrevně napálil k pravé tyči. Neuběhlo však ani dalších osm minut a mírný favorit ještě zdramatizoval průběh. Dvaadvacetiletý norský forvard Strand Larsen se po hlavičce Romana Postemy opřel do balónu z otočky a nechytatelně ho uklidil do pravého spodního růžku.

Jenomže Cambuur zbraně nesložil a ani ne o tři minuty později znovu vedl o dva góly. Meijer totiž ve vlastní šestnáctce evidentně přidržel unikajícího Paulissena a rozhodčí Dieperink po udělení žluté karty nekompromisně nařídil pokutový kop. K němu se postavil Kallon a svým přízemním pokusem poslal gólmana Leeuwenburgha na opačnou stranu - 1:3. Domácí opět snížili na rozdíl jediné branky v nastaveném čase, kdy Postema přehodil Stevense lobem z osmi metrů, jenomže Groningenu na další odpověď už prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele