základní část, 26. kolo
12.03.2022 18:45 CET
4 : 3
(2:3)

Reportáž

Groningen po divokém průběhu otočil zápas s Nijmegenem a poskočil tak do horní poloviny Eredivisie

Sobotní duel mezi domácím Groningenem a vyzyvatelem z Nijmegenu měl velmi netradiční průběh. Za nerozhodného stavu 1:1 totiž oslabil NEC Souffian El Karouani a hosté vzápětí prohrávali 1:2, nicméně krátce na to i v oslabení otočili vývoj a až do závěrečné čtvrthodiny drželi jednobrankový náskok. Ovšem FC nakonec v závěru zabralo a díky dvěma trefám Romana Postemy zvítězilo 4:3, tabulkou se proto posunulo na osmé místo s třiatřiceti body.

Hosté naopak prohráli potřetí v řadě a celkově nezvítězili již čtyřikrát za sebou, v Eredivisii tedy klesli na desátou příčku s jednatřiceti body. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse měli naprosto vynikající začátek a již po necelých dvou odehraných minutách vsítili vedoucí gól. Pětatřicetiletý zkušený záložník Michael de Leeuw totiž využil tečovaného centru z pravé strany a prudkou hlavičkou překonal zasahujícího brankáře Branderhorsta.

Jenomže NEC se nevzdalo a po necelé čtvrthodině hry srovnalo krok. Po tvrdé ráně z dvaceti metrů a zákroku pozorného gólmana Leeuwenburgha si přehodil balón na svou levačku Ali Akman a pak chladnokrevně zavěsil do bližší šibenice. Mírný outsider si zkomplikoval svou situaci v 17. minutě, jelikož Souffian El Karouani odstrčil hlavou Jørgena Stranda Larsena a rozhodčí Sander van der Eijk mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu.

Je ale nutné podotknout, že norský forvard nebyl v blízkosti středové čáry úplně bez viny, protože kopl míč směrem k hlavě marockého obránce a obdržel žlutou kartu. Groningen se podruhé v utkání dostal do vedení za dalších pět minut. Po pasu Duarteho z pravého křídla hlavičkoval ze středu šestnáctky právě Larsen a balón usměrnil do pravého spodního růžku. Nijmegen i v deseti hráčích nečekaně srovnal krok o sedm minut později.

Lasse Schöne se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a kolem zdi zakroutil svůj pokus k přední konstrukci. Tým vedený koučem Rogierem Meijerem senzačně zaznamenal svou třetí branku za další tři minuty, když si Magnus Mattsson po rychlém brejku navedl balón do středu pokutového území a nekompromisní bombou propálil bezmocného Branderhorsta.

Domácí se od této chvíle jen těžko prosazovali přes dobře organizovanou defenzívu protivníka, avšak dvěma zásahy jim přisoudil výhru střídající Postema. Ten ani ne po dvou minutách strávených na trávníku nejprve srovnal přesně umístěnou hlavičkou z hranice brankového území a v nastaveném čase rozhodl tento zajímavý zápas razantní dorážkou přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele