základní část, 6. kolo
23.09.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Alkmaar znovu selhal a v tabulce je stále předposlední

Twente potvrdilo vzrůstající formu z poslední doby a nyní si na konto připsalo třetí výhru za sebou, tentokráte dokázalo porazit favorizovaný Alkmaar v poměru 3:1. Během úvodních sedmnácti minut skórovalo hned dvakrát a i přes snížení soupeře nakonec dosáhlo na cenné tři body. V tabulce Eredivisie se posunulo již na šesté místo s deseti body, naopak AZ je předposlední sedmnácté s pouhými třemi body na kontě.

Celek z Enschede se znovu musel obejít bez českého forvarda Václava Černého, naopak jiný český zástupce Michal Sadílek i teď nastoupil v základní sestavě a odehrál celých devadesát minut. Svěřenci trenéra Rona Janse prožili naprosto úchvatný start do zápasu a už v 1. minutě se dostali do vedení. Vynikající práci odvedl Vlap, který svou nezištnou přihrávkou našel volného Rickyho van Wolfswinkela a ten chladnokrevně zamířil přímo k pravé tyči.

Hosté se snažili okamžitě přidat a zhruba po deseti minutách měli blízko k vyrovnání, jenomže Jespera Karlssona fantasticky vychytal brankář Unnerstall. Domácí se však nenechali zaskočit a krátce po odehrané čtvrthodině zvýšili náskok, jelikož po obrovské hrubce v defenzivě AZ získal balón Daan Rots a gólmanovi Vindahlu Jensenovi nedal žádnou šanci na úspěch. Hosté se snažili bleskově odpovědět, ale Pavlidisův pokus zneškodnil Unnerstall.

Výběr vedený koučem Pascalem Jensenem zdramatizoval dohrávku 6. kola v závěru úvodního dějství, když Karlsson předvedl parádní kombinaci s Midtsjøem a po samostatné akci zakončil přímo k bližší konstrukci. Hosté podruhé rozvlnili síť asi dvacet minut po přestávce, ale trefa Pavlidise neplatila kvůli těsnému ofsajdu. AZ pak hrálo na obrovské riziko a v nastaveném čase inkasovalo definitivní třetí ránu, neboť řecký kanonýr Dimitris Limnios obdržel nahrávku od střídajícího Misidjana a bez potíží překonal Vindahla Jensena.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele