základní část, 33. kolo
11.05.2022 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Twente nedalo šanci Groningenu a definitivně si tak zajistilo kýžené čtvrté místo

Celek z Enschede se dokázal oklepat z posledních dvou neúspěchů a tentokráte v domácím prostředí nedal šanci Groningenu, který porazil hladce po výsledku 3:0. Díky tomuto tříbodovému zisku a remíze Alkmaaru v Utrechtu (2:2) má jistotu, že obsadí vytouženou čtvrtou příčku a určitě si tak zahraje předkolo příštího ročníku Konferenční ligy. Před závěrečným kolem si totiž vytvořil právě na páté AZ nedostižný čtyřbodový odstup.

V základní sestavě Twente se opět objevil český reprezentant Michal Sadílek, kromě něho však nastoupil podruhé za sebou od samého začátku také jeho krajan Václav Černý a právě čtyřiadvacetiletý rodák z Jizbic u Náchoda nasměroval svůj celek k nejdůležitějšímu vítězství celé sezóny. Černý kvůli komplikovanému zranění kolene neodehrál podstatnou část tohoto i minulého ročníku a nyní se v Eredivisii prosadil po téměř roce a půl.

Domácí se díky němu dostali do vedení po necelé půlhodině hry, jelikož se díky chytrému přistrčení od nejlepšího klubového střelce Rickyho van Wolfswinkela zjevil ve volném prostoru a svou pumelici ze sedmi metrů nasměroval přímo do vzdálenější šibenice. Hosté se po změně stran snažili vyrovnat, jenomže na útočnou polovinu se dostávali spíše sporadicky a přesně v polovině druhého dějství navíc obdrželi druhý gól.

Třiadvacetiletý řecký útočník Dimitris Limnios využil katastrofálního zpracování bránícího Kasanwirja, s míčem se pak dostal až do šestnáctky protivníka a pak i s přispěním právě chybujícího Kasanwirja zavěsil pod břevno. Stejný hráč definitivně skolil protivníka na kolena zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy přidal svůj druhý zásah v utkání pohotovou přízemní střelou doprostřed poloprázdné branky. V nastaveném čase chtěl pečetit úspěch FC střídající Cleonise, ale ten z pravého rohu brankového území orazítkoval bližší tyč.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele