základní část, 28. kolo
02.04.2022 18:45 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

Twente neudrželo tříbrankový náskok, PSV po brance v nastavení získalo alespoň bod

Famózního představení se dočkali fanoušci v Enschede, kde k jejich radost vedli domácí po pětadvaceti minutách už 3:0, ovšem favorit pak výrazně zabral a díky trefě Oliviera Boscagliho ze čtvrté nastavené minuty nakonec uhrál divoký nerozhodný výsledek v poměru 3:3. FC tak znovu potvrdilo vynikající formu a hlavně díky dvěma trefám druhého nejlepšího ligového kanonýra tohoto ročníku Rickyho van Wolfswinkela mělo senzaci na dosah.

Nicméně svěřenci trenéra Rogera Schmidta prokázali obrovskou morální sílu a manko smazali, na druhou stranu zaznamenali nepříjemnou ztrátu v boji o titul. Jejich úhlavní konkurent Ajax totiž porazil Groningen 3:1 a rozdíl mezi prvním a druhým místem se tedy zvýšil na čtyři body. Domácí celek bude selhání v závěru mrzet, jelikož klesl na pátou pozici s pětapadesáti body o skóre za čtvrtý Alkmaar, na třetí Feyenoord již ztrácí body tři.

Do sobotního šlágru 28. kola přitom vstoupili naprosto fantasticky a po necelých čtyřech odehraných minutách poprvé rozvlnili síť. Po dlouhém přímém volném kopu z pravého křídla se dokázal prosadit obránce Brenet, jenže po zásahu brankáře Drommela dopravil míč do prostoru tří tyčí rukou a jeho trefa proto nebyla uznána. Mírný outsider však následně hned třikrát udeřil během pouhých dvanácti minut.

Do vedení ho nejprve dostal zmiňovaný Van Wolfswinkel, jenž po akci na levé straně obdržel lahůdku před prázdnou branku od Limniose a ze dvou metrů ji nemohl minout. Neuběhlo ani dalších šest minut a stejný hráč se prosadil podruhé, jelikož po famózní kolmici Rotse přelstil ofsajdovou past a z hranice pokutového území se trefil přímo mezi nohy zaskočeného Drommela.

Ve 25. minutě to vypadalo s gigantem z Eindhovenu hodně bledě, neboť Michel Vlap zužitkoval přízemní centr Rotse z pravého křídla a z první ho nasměroval doprostřed poloprázdné branky - 3:0. PSV od tohoto momentu výrazně ožilo a srovnat mohlo přesně po půl hodině hry, avšak Zahavi hlavičkoval příliš vysoko. PSV se vrátilo zpět do hry o bodový zisk deset minut přestávkou, když přesně umístěnou střelou z dvaadvaceti metrů zavěsil do pravého dolního růžku Joey Veerman.

Osm minut po změně stran byl rozdíl ve skóre dokonce jednobrankový. Parádní práci odvedl Cody Gakpo, který si nevedl míč blíže do středu hrací plochy a úchvatnou ranou z pětadvaceti metrů překonal stojícího gólmana Unnerstalla. Přesně v polovině závěrečné části chtělo Twente znovu pojistit svůj náskok, nicméně Vlap selhal v tisíciprocentní možnosti a nikým nehlídán napálil z hranice bankového území pouze břevno.

Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se výsledek měnit nebude, avšak PSV v poslední možnou chvíli vsítilo vytoužený třetí gól. Unnerstall sice vyboxoval bombu z levé strany nad sebe, pak ale prohrál hlavičkový souboj s Boscaglim a balón tedy lovil ze své sítě potřetí.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele