základní část, 21. kolo
05.02.2022 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Vitesse podalo mizerný výkon v Enschede, Twente bez obtíží vyhrálo

Až nečekaně jasně vyzněl souboj mezi Twente a Vitesse. Domácí svého protivníka skolili hned o tři branky, a nutno podotknout, že zcela po právu. Hostům se tenhle zápas opravdu hrubě nevydařil, kupili především jeden individuální přehmat za druhým a velmi stěží mohli s průběžným negativním výsledkem něco dělat. Obzvláště když ještě navíc hráli v oslabení.

Domácí si na vstup do tohoto klání rozhodně nemohli stěžovat. Už v 18. minutě se radovali z prvního vstřeleného gólu, to když Vlap z levé strany vyslal přihrávku do vápna a neposedný míč usměrnil za brankovou čáru Bosch. Ve 41. minutě Twente mohlo udeřit gólově podruhé, jenže Van Wolfswinkel hrubici v rozehrávce, kterou způsobil Rasmussen, nedokázal ztrestat.

Ve své kůži evidentně nebyl ani hostující brankář Houwen. Tomu totiž ve snaze rozehrát míč trestuhodně vypadl balón z rukavic, k němu se propracoval Limnios, který v podstatě pálil do prázdné brány. Do jeho střely se mu ovšem rukou vložil bránící Rasmussen, byl vyloučený za zmaření dosažení branky a ještě navíc rozhodčí Makkelie přisoudil Twente pokutový kop.

Ten pak proměnil Van Wolfswinkel, byť Houwen vystihl směr jeho zakončení a vehementně hodlal odčinit svou předchozí chybu. A v 53. minutě zasadilo družstvo z Enschede svému soupeři ještě poslední ránu, druhou trefu v utkání si zapisoval na své konto Van Wolfswinkel, k němuž příliš laxně přistupovali Doekhi s Hájkem, jež celou situaci nijak dobře nezvládli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele