základní část, 30. kolo
22.04.2022 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Twente si vědělo rady i se Spartou a stále tak pronásleduje třetí Feyenoord

Asi největší překvapení dosavadního ročníku Eredivisie zvládlo i další duel proti zachraňující se Spartě a díky dvěma trefám ji v páteční předehrávce 30. kola porazilo po výsledku 2:0. Do vedení se dostalo zásluhou svého nejlepšího kanonýra Rickyho van Wolfswinkela, druhou uklidňující trefu přidalo po necelé hodině hry. V tabulce se udrželo na čtvrté pozici s jednašedesáti body a za třetím Feyenoordem nyní zaostává jen vinou horšího skóre.

Klub z Enschede zvítězil již pošesté z minulých osmi utkání a z toho ani jednou neprohrál, před pátým Alkmaarem si momentálně vytvořil solidní šestibodový odstup. Rotterdamský celek si naopak v boji o záchranu nepolepšil a nenavázal na pár dní starou výhru v Arnhemu (1:0), v tuto chvíli mu náleží šestnáctá barážová příčka s pětadvaceti body a za patnáctou Fortunou zaostává o bod.

Jasný favorit měl mírně navrch od samého začátku a první velkou možnost si vypracoval po necelých deseti odehraných minutách, kdy po centru z levého křídla prudce hlavičkoval obránce Brenet, avšak pozorný brankář Okoye předvedl vynikající zákrok jednoruč a balón odvrátil za svou branku. Domácí se dočkali vedoucího gólu ve 23. minutě, kdy se prosadil dosavadní druhý nejlepší střelec této sezóny nizozemské ligy Van Wolfswinkel.

Ten zaznamenal již svou šestnáctou trefu po přistrčení od Breneta a z dvaceti metrů uklidil svůj skákavý pokus přímo do pravého spodního růžku. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, FC dokázalo podruhé skórovat v 57. minutě. Michel Vlap, jenž těsně předtím utrpěl tržnou ránu v obličeji po nebezpečném zákroku Vriendse, převzal přesnou kolmici v podání Pröppera a z deseti metrů překonal Okoyeho přízemní ranou z deseti metrů. Sparta se na žádný odpor nezmohla a až do závěrečného hvizdu si nic zajímavého nevypracovala.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele