základní část, 29. kolo
09.04.2022 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Utrecht nevyzrál ani na Fortunu a jeho šňůra bez výhry se tedy protahuje na pět zápasů

Utrecht se nachází ve výsledkové krizi a prozatím mu nepomohlo ani odvolání trenéra Reného Hakeho, kterého zastupuje Rick Kruys. Domácí proti Fortuně brzy vedli, ovšem do konce prvního poločasu spálili několik gólových možností a soupeř je za to potrestal vyrovnávací trefou krátce po hodině hry. FC tak nevyhrálo popáté v řadě a zůstává na šesté pozici s dvaačtyřiceti body, naopak celek ze Sittardu získal nesmírně cenný bod v boji o záchranu.

Hosté tak alespoň částečně napravili minulé selhání s Heraclesem (0:2) a s třiadvaceti body se prozatím vrátili na šestnáctou barážovou příčku. Přitom jasný favorit začal naprosto skvěle a již v 5. minutě vedl. Nejlepší klubový střelec Bart Ramselaar převzal míč od Van der Maarela s svou levačkou vystřelil z dvaadvaceti metrů, jeho přesně umístěná šajtle zapadla do vzdálenějšího dolního růžku kolem marně se natahujícího gólmana Van Osche.

Vzápětí tempo hry přeci jen opadlo, FC pak výrazně tlačilo v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství. Nejprve se neprosadil Janssen, jenž svou hlavičku po rohovém kopu poslal nad břevno, pak vypálil o kousek vedle pravé tyče Timber a v nastaveném čase se vytáhl Van Osch proti dělovce aktivního Ramselaara. Hosté se ve druhém poločase začali dostávat více do hry a kýženého vyrovnání se dočkali v 61. minutě.

Po střele z obrovské vzdálenosti neudržel míč ve svých rukavicích gólman De Keijzer a k dorážce se tak propracoval Zian Flemming, který z bezprostřední blízkosti nemohl minout zcela odkrytou branku. Utrecht chtěl převrhnout misky vah na svou stranu v poslední minutě základní hrací doby, kdy hlavou skóroval Van der Maarel, jenomže tato trefa nakonec neplatila kvůli předchozímu přistrčení rukou od Janssena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele