základní část, 26. kolo
13.03.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

PSV napravilo defenzivní kolaps s Kodaní a nyní těsně zdolalo Utrecht

Hráči PSV mají za sebou velmi náročný program a po divoké remíze 4:4 s podceňovanou dánskou Kodaní se jim na půdě nepříjemného Utrechtu příliš nevěřilo, ovšem tentokráte zmobilizovali síly a díky trefě izraelského kanonýra Erana Zahaviho nakonec zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie si proto upevnili druhé místo a za vedoucím Ajaxem stále zaostávají o body dva, Utrecht naopak klesl na sedmou příčku se čtyřiceti body.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta se dostávali do svého tradičního tempa postupně a první větší možnost si vypracovali v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval v záklonu u protější tyče Obispo a fantastický brankář De Keijzer musel odvracet balón jednoruč do zámezí, Krátce po odehrané půlhodině se zjevil v solidní příležitosti také Gakpo, jenže jeho střílená přihrávka byla na poslední chvíli zablokována.

Hosté pokračovali v mírném tlaku i v následujícím průběhu a blízko ke vstřelení důležité trefy byli v nastavení první půle, avšak po zpětné nahrávce Götzeho si De Keijzer brilantně poradil s okamžitou ranou z deseti metrů v podání Gakpa. Utrecht začal ve druhém poločase o něco aktivněji a v 48. minutě chtěl z ničeho nic udeřit. Po rohovém kopu z pravé strany totiž prudce hlavičkoval Mike van der Hoorn a gólman Drommel měl co dělat, aby míč vyrazil do strany.

PSV se přeci jen dočkalo zaslouženého gólu osm minut po přestávce, neboť se posedmé v tomto ligovém ročníku prosadil zkušený čtyřiatřicetiletý ostrostřelec Zahavi. Ten zužitkoval nahrávku Gakpa do brankového území soupeře a ze tří metrů nekompromisně zavěsil do bližší šibenice. Mírný outsider se ve zbytku zápasu zmohl jen na jednu nadějnější šanci, nicméně když osamocený Balk na balón těsně nedosáhl, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lahudka pro bookmakera.

Reagovat
smazaný uživatel

Umí, kluk jeden ušatá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele