základní část, 5. kolo
18.09.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Waalwijk získal na půdě favorizovaného Utrechtu cennou remízu

Utrecht se po třech zápasech v řadě bez zaznamenané prohry v rámci nového ročníku Eredivisie výsledkově přece jaksi trochu zasekl a minulou porážku na půdě Twente neodčinil asi tak, jak si představoval. V roli favorita doma nepřelstil Waalwijk, který vykázal rozhodně slušný výkon, a uzmul tedy svůj pátý bod v této sezóně.

Domácí si na vstup do tohoto utkání určitě nemohli stěžovat. Už ve 4. minutě se ujali vedení, to když Gustafson po přihrávce od ter Avesta dostal až příliš prostoru za šestnáctkou, měl i dostatek času narovnat si balón na svou levačku, který pak následně umístil na bližší tyčku. Hosty ale tenhle moment nepoložil na kolena, ba naopak se hned snažili o vyrovnání. V 6. minutě vybojoval pro svůj tým penaltu van der Venne poté, co ho ve vápně zfauloval Janssen, jenže pokutovým kopem pohrdl Odgaard, jehož pokus doprostřed brány vychytal brankář Paes.

Waalwijk každopádně ani po tomhle nepříjemném okamžiku své zbraně nesložil a tlačil se do útoku. A ve 20. minutě se dočkal své odměny. Konkrétně právě Odgaard odčinil svůj předchozí nezdar při zahrávaní penalty a po uvolnění od Anity skóroval i z těžkého úhlu. Ve 24. minutě zahodil svou šanci Utrecht, Douvikas napálil jenom tyčku, a tak se zdálo, že do přestávky se skóre měnit nebude.

Nicméně outsider tohoto souboje přece ještě zabral ve 44. minutě a pobídku zleva od van der Venneho zužitkoval pumelicí pod břevno Büttner. Nakonec i Domstedelingen krátce po obrátce zahrávali pokutový kop, ve skluzu totiž bránící Touba trefil soupeře Douvikase ve vlastním pokutovém území, a nabídnutou možnost využil sám faulovaný. Avšak další branku již střetnutí nenabídlo, oba týmy se tak rozešly zřejmě spravedlivou dělbou bodů.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele