základní část, 31. kolo
01.05.2022 16:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Feyenoord zvládl duel v Sittardu a je velmi blízko ke konečnému třetímu místu

Feyenoord navázal na čtvrteční výhru v semifinále Konferenční ligy proti Marseille (3:2) a nyní dokázal zdolat zachraňující Fortunu, když v Sittardu zvítězil 3:1. Díky tomu si upevnil třetí místo se ziskem sedmašedesáti bodů a před čtvrtým Twente si vytvořil už pětibodový odstup. Domácí naopak prohráli poprvé po třech zápasech, v tabulce zůstávají na patnáctém místě s devětadvaceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Zwolle jsou stále o body tři.

Jasný favorit se navíc dobře naladil na následující odvetu ve Francii, v tomto nedělním střetnutí měl od samého začátku výrazně navrch. Do vedení se dostal z první vážnější akce utkání po osmi odehraných minutách. Rohový kop Orkuna Kökçüa z levé strany propadl ke vzdálenější tyči, kde Lutsharel Geertruida snadno nasměroval balón do sítě. Rotterdamský gigant mohl navýšit svůj náskok krátce po odehrané čtvrthodině.

Ve vlastním pokutovém území si totiž počínal nedovoleně Tirpan a rozhodčí Lindhout okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil turecký reprezentant Kökçü, jenž však selhal a svým razantním projektilem jen nechal vyniknout brankáře Van Osche. Hosté přeci jen navýšili svůj náskok ve 25. minutě, kdy se podruhé v tomto zápase prosadil Geertruida. Ten totiž využil zpětné nahrávky Reisse Nelsona a z dvanácti metrů zavěsil pod břevno.

V samém závěru první půle mohl být rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový, ale osamocený Malacia mířil příliš vysoko. Svěřenci trenéra Arneho Slota se definitivně uklidnili sedm minut po změně stran. Teprve dvaadvacetiletý anglický útočník Nelson obdržel parádní kolmici do běhu od Tila, v osobním souboji přetlačil bránícího protihráče a pak přízemním pokusem překonal naprosto bezmocného Van Osche.

Ihned na to se chtěl zapsat do listiny střelců také kolumbijský kanonýr Sinisterra, nicméně svůj projektil usměrnil o decimetry vedle levé konstrukce. Jasný outsider lehce zdramatizoval tento duel v 70. minutě, neboť snížit dokázal Zian Flemming pohotovou střelou ze čtrnácti metrů do pravého spodního rohu. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl na druhé straně zkompletovat hattrick Geertruida, jenomže prostor tří tyčí přeci jen minul.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele