základní část, 28. kolo
03.04.2022 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles si vědělo rady s konkurenční Fortunou a přiblížilo se k vytoužené záchraně

Klubu z Almela se poslední dobou příliš nedařilo a ve třech utkáních vybojoval jediný bod, ovšem nyní zvládl druhý poločas v Sittardu a díky cennému vítězství 2:0 se oddálil sestupovému pásmu. Se třiceti body je nyní třináctý a na šestnáctou barážovou příčku Sparty si vytvořil solidní osmibodový náskok. Naopak svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho si zkomplikovali svou situaci a klesli na sedmnáctou příčku o skóre za rotterdamský celek.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí jen dvě slibné situace. Po necelé čtvrthodině hry se do té první dostali domácí, kdy ránu z dobrých pětadvaceti metrů skvěle odvrátil na rohový kop brankář Bucker, pak zhruba pět minut před přestávkou zasahoval na opačné straně také gólman Van Osch a přízemní pokus z patnácti metrů zkrotil ve svých rukavicích.

Rozhodující okamžiky tohoto nedělního utkání se zrodily v rozmezí 58. - 66. minuty. Heracles se dostalo do vedení zásluhou Giacoma Quagliaty, který převzal přihrávku od Hanssona a po zhruba patnáctimetrovém sólu propálil Van Osche tvrdou ranou z dvanácti metrů z mírného úhlu. Domácí měli blízko k vyrovnání krátce po odehrané hodině, jenomže parádní projektil Seuntjense z hranice šestnáctky brilantně zneškodnil Bucker.

Hosté stvrdili svůj úspěch díky sedmadvacetiletému útočníkovi s tureckými kořeny Sinanu Bakişovi. Ten převzal další kolmici v podání aktivního Hanssona a ze sedmi minut usměrnil svůj pokus do bližšího spodního růžku. Stejný hráč mohl definitivně pojistit náskok hostů zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, a přestože orazítkoval pouze levou konstrukci, tak mu to vzhledem k poklidnému konci příliš vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele