základní část, 21. kolo
05.02.2022 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fortuna přehrála utrápený Heerenveen a oživila naději na záchranu

Fortuně se v tomto ročníku příliš nedaří, až do tohoto sobotního utkání vyhrála v předchozích deseti případech pouze jednou a nacházela se tak na předposledním sedmnáctém místě se třinácti body. Nyní však díky výhře 2:0 nad Heerenveenem poskočila na šestnáctou příčku se šestnácti body a za patnáctým Willemem zaostává už jen o body dva. Hosté i po odvolání trenéra Jansena prohráli v lize počtvrté za sebou a jsou stále desátí s pětadvaceti body.

Podceňovaný celek ze Sittardu začal mnohem aktivněji a již po necelých deseti odehraných minutách si vytvořil první obrovskou možnost. Po křižné přihrávce z levé strany pokutového území stanul u protější tyče zcela osamocený Tirpan, jenomže ve stoprocentní šanci selhal a balón napálil příliš vysoko. Hosté mohli jít do vedení ve 13. minutě, kdy z obrovské vzdálenosti vypálil Haye, nicméně svou bombou orazítkoval pouze levou konstrukci.

Domácí se dostali do vedení z následné akce zásluhou hrdiny tohoto střetnutí Ziana Flemminga. Třiadvacetiletý záložník stál ve správný čas na správném místě po tečovaném centru z levé strany a z hranice brankového území překonal brankáře Mouse přízemním pokusem. Heerenveen mohl do poločasové přestávky srovnat hned dvakrát, avšak gólman Van Osch si poradil s nepříjemnými střelami Musaby i Stevanoviće.

Fortuna definitivně pojistila náskok necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. Rohový kop Seuntjense z pravé strany propadl právě k Flemmingovi, jenž i s pomocí horní tyčky přeci jen dopravil balón za brankovou čáru. V 76. minutě chtěl ještě vykřesat naději na bodový zisk hostující Sarr, ale když jeho projektil z pětadvaceti metrů vytlačil nad břevno fantastický Van Osch, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele