základní část, 23. kolo
16.04.2022 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Fortuna v duelu posledních nečekaně snadno skolila Spartu

Souboj aktuálně předposledního celku s posledním dopadl asi až nad očekávání jednoznačně ve prospěch Fortuny. Ta dohrávku třiadvacátého kola zvládla se vší parádou, skolila Spartu doma hned o tři branky a získala svou čtvrtou výhru za minulých devět ligových kol. Naopak hosté prohráli podruhé v řadě, naposledy přitom na půdě Ajaxu odvedli velmi slušnou práci.

Určitě daleko lepší než proti papírově daleko přijatelnějšímu protivníkovi. Už do přestávky inkasovali dva góly, ani ve druhém dějství poté nenašli žádanou zbraň, která by jim pomohla ke zvrácení stavu v duelu. Ba naopak obdrželi třetí branku v pořadí třináct minut před koncem a ta již definitivně zlomila jejich odpor. Domácí vytěžili vítězství též díky pozorné defenzivě.

Vstup do střetnutí se jim povedl opravdu náramně. A už v 10. minutě se podařilo rozvlnit síť Seuntjensovi, jehož zakončení z přímého kopu nevypadalo na první pohled nijak nebezpečně, přesto skončilo přesně u tyčky, protože velmi zmatený gólman Okoye se po míči neohnal, byť ho měl prakticky na dosah. A ve 35. minutě Fortuna přidala na své konto další přesný zásah.

Flemming se na levé straně prosadil k centrování, balón poslal do pokutového území, kde se do něj vložil hlavičkou Gladon, a jeho jemný oblouček zapadl pod břevno. Spartu ani tenhle moment nevybudil k lepšímu vystoupení, i po obrátce zkrátka v ofenzivě tápala. V 77. minutě se pak ještě opětovně uvedl na listinu střelců Gladon, jenž překonal Okoyeho znovu hlavou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele