základní část, 33. kolo
11.05.2022 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bryan Linssen a Luis Sinisterra (© AFP)

Go Ahead se k pohárové Evropě nepřiblížilo, favorizovanému Feyenoordu podlehlo o jednu branku

Go Ahead si zajistilo záchranu zhruba před měsícem, od té doby však upadlo do krize a překonat ji nedokázalo ani proti sebevědomě hrajícímu Feyenoordu. S rotterdamským favoritem sice sehrálo vyrovnanou partii, nicméně prosadit se nedokázalo a kvůli inkasované brance zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem prohrálo v Eredivisii již počtvrté za sebou, v tabulce mu proto patří desáté místo se ziskem šestatřiceti bodů.

Celek z Deventeru si i přesto udržel šanci na dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy, jelikož za osmým Nijmegenem stále zaostává o dva body. Hosté si definitivně zajistili konečné třetí místo tohoto ročníku se ziskem jednasedmdesáti bodů, před čtvrtým Twente mají náskok šesti bodů a za druhým PSV zaostávají o bodů devět. Nyní tedy zaznamenali další úspěch před důležitým evropským finále Konferenční ligy v albánské Tiraně proti italskému AS Řím.

Domácí začali proti favoritovi bez jakéhokoli respektu a během úvodní čtvrthodiny si vytvořili hned dvě nadějné možnosti. Nejprve si v pokutovém území Feyenoordu elegantně zpracoval míč Lidberg a nikým nehlídán razantně vypálil, ovšem branku vysoko přestřelil. Vzápětí se dostal k hlavičce nejlepší klubový střelec Córdoba, ale ten mířil nad břevno o několik decimetrů.

Svěřenci trenéra Arneho Slota po změně stran přidali a do vedení se mohli dostat v 51. minutě, jenomže pohotový oblouček Bryana Linssena z dvanácti metrů jen narazil do bližší spojnice.

Hosté přeci jen rozhodli o svém úspěchu za dalších dvacet minut. Jediný gól utkání vsítil právě aktivní Linssen, který po vynikajícím vypíchnutí míče od Jahanbakhshe vystřelil z patnácti metrů a po zemi se trefil k pravé konstrukci. V následujícím průběhu neproměnili v domácím dresu své slibné příležitosti Lidberg s Córdobou a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele