základní část, 29. kolo
09.04.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Twente vyzrálo i na Nijmegen a stále tak pronásleduje třetí Feyenoord

Twente to na půdě Nijmegenu v žádném případě nemělo jednoduché a až do vyloučení domácího Aliho Akmana s ním svádělo vyrovnanou bitvu, jenomže závěrečná půlhodina mu vyšla na jedničku a díky vítězství 2:0 se bodově dotáhlo na třetí Feyenoord. V tabulce Eredivisie zůstává na čtvrté příčce s osmapadesáti body a před dotírajícím Alkmaarem si vytvořilo tříbodový odstup, NEC je v tuto chvíli desáté s pětatřiceti body.

Domácí výběr nenavázal na předchozí úspěch v Cambuuru (2:1) a záchranu tak stále nemá jistou, celek z Enschede se naopak dokázal oklepat ze ztráty tříbrankového náskoku proti vysoce favorizovanému PSV (3:3) a i pět kol před koncem reálně bojuje o přímou účast v evropských pohárech pro nadcházející ročník.

První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, za zmínku stojí jen prudká střela Mattssona po odváženém samostatném úniku, kterou zlikvidoval koncentrovaný brankář Unnerstall, a ve 26. minutě střela hostující Vlapa z hranice brankového území těsně nad. Osm minut po změně stran byli blízko k vedení domácí, jenomže Tavsan po parádním sólu vypálil z příliš ostrého úhlu a svou křižnou střelou minul protější konstrukci celkem výrazně.

Jeden z klíčových okamžiků se zrodil v 58. minutě. Ali Akman totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl kotník českého krajánka Michala Sadílka a rozhodčí Higler mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Hosté se za dalších sedm minut dostali do kýženého vedení, neboť z osmnácti metrů razantně napřáhl Virgil Misidjan a jeho přízemní projektil zapadl přímo k levé konstrukci.

Oslabený Nijmegen se však nevzdával a i v deseti se tlačil za vyrovnáním, jenomže v 75. minutě mu uštědřil druhý rozhodující direkt řecký útočník Dimitris Limnios. Ten se po obloučku Misidjana z brankové čáry natlačil před branku a zvednutou podrážkou usměrnil balón doprostřed branky kolem bezmocného brankáře Branderhorsta. Sadílek i přes tvrdý atak Akmana odehrál celý zápas, jiný český zástupce Václav Černý zůstal jen na lavici náhradníků.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele