základní část, 32. kolo
08.05.2022 12:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nijmegen gólem v závěru zdolal Go Ahead a definitivně se zachránil v nejvyšší soutěži

Nedělní program 32. kola Eredivisie odstartoval nováčkovským zápasem mezi Nijmegenem s Go Ahead a příliš zajímavou podívanou nepřinesl. Domácí častěji drželi míč i si vytvořili více střeleckých pokusů a nakonec gólem střídajícího Ibrahima Cissoka z druhé nastavené minuty zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0, čímž přerušili svou sérii tří porážek v řadě za sebou a k tomu si definitivně zajistili udržení prvoligové licence pro následující ročník.

V tabulce se prozatím vyhoupli na osmou pozici s osmatřiceti body, naopak klub z Deventeru prohrál již potřetí za sebou a klesl na desáté místo se šestatřiceti body. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera začali s velkou aktivitou a hned po necelých dvou odehraných minutách se mohli dostat do vedení. Po centru z křídla pálil do bližší šibenice Guth, nicméně gólman Noppert předvedl vynikající zákrok a balón odvrátil do zámezí.

Hosté se ale v žádném případě nechtěli jen bránit a krátce po odehrané čtvrthodině taktéž ohrozili soupeřovu branku. Ve velmi nadějné pozici se zjevil Brouwers, jenomže ten na poslední chvíli o míč přišel. V následujícím průběhu se obrázek hry prakticky neměnil a téměř až do závěrečného hvizdu to vypadalo, že se diváci žádného gólu nedočkají.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl hosty nasměrovat k vítězství Córdoba, avšak jeho hlavička proletěla vedle levé konstrukce o několik decimetrů. NEC přeci jen rozhodlo o svém úspěchu v poslední možnou chvíli. Teprve devatenáctiletý forvard Cissoko využil parádní finální nahrávky od Duelunda a bez větších potíží trefil poloprázdnou branku. Nijmegen v příštím kole zavítá na půdu PSV, Go Ahead se střetne s jiným nizozemským gigantem Feyenoordem.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele