základní část, 29. kolo
10.04.2022 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar selhal ve Zwolle a přímá účast v pohárech se mu znovu vzdálila

Zachraňující se Zwolle sice prohrálo v předchozích třech ligových duelech, ovšem nyní si v domácím prostředí vyšláplo na vysoce favorizovaný Alkmaar a nakonec ho porazilo nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky cennému tříbodovému zisku opustilo sestupové pásmo a s třiadvaceti body poskočilo na patnáctou pozici o skóre před šestnáctou barážovou příčku Willemu. AZ zůstává na pátém místě s pětapadesáti body a na čtvrté Twente ztrácí tři body.

První poločas rozhodně neoplýval krásou a za zmínku stojí jen jedna slibnější možnost po necelých dvaceti odehraných minutách, kdy pozdější střelec Gervane Kastaneer pálil jen o kousek vedle pravé tyče. Nicméně šest minut po změně stran to byl právě pětadvacetiletý Kastaneer, který otevřel gólový účet tohoto střetnutí, když si naskočil na centr z pravé strany od Andersona a razantní hlavičkou z hranice pokutového území pokořil bezmocného brankáře Vindahla Jensena.

Stejný hráč mohl dokonce zvýšit náskok outsidera po necelé hodině hry, jenomže tentokráte nezakončil svůj samostatný únik příliš dobře a strážce AZ zblízka nepřekonal. Hosté chtěli srovnat stav zhruba v polovině druhého dějství, nicméně zcela osamocený Clasie na levé straně šestnáctky váhal se zakončením tak dlouho, až našel jen připravenou náruč gólmana Lamproua.

Svěřenci kouče Arneho Slota začali hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko a málem na to doplatili zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jelikož tvrdou ránu nezastavitelného Kastaneera vytěsnil fantasticky jednoruč nad svou branku Vindahl Jensen. Alkmaar z ničeho nic srovnal stav v 81. minutě. Řecký kanonýr Vangelis Pavlidis předvedl vynikající samostatnou akci na levém křídle a pak z mírného úhlu zavěsil po zemi k protější konstrukci.

Od tohoto okamžiku se čekalo, že favorit bude mít jasnou převahu, avšak v 86. minutě senzačně kapituloval podruhé. Rozhodující trefu vsítil teprve jednadvacetiletý útočník Daishawn Redan, jenž napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho projektil zapadl do bližšího spodního růžku kolem marně se natahujícího Vindahla Jensena. Hosté se ve zbývajícím průběhu vůbec na nezmohli a na trávníku stadionu MAC³PARK proto vypukla obrovská radost všech příznivců PEC.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele