základní část, 32. kolo
07.05.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zwolle nedokázalo porazit Utrecht a v tabulce se propadlo na poslední místo

PEC se po hodně nepovedené první polovině sezóny snaží zachránit prvoligovou licenci a chvílemi dokonce opustilo sestupové pásmo, ovšem po sobotní remíze 1:1 s Utrechtem znovu kleslo na poslední osmnáctou příčku a dvě kola před koncem se nachází v nejhorší výchozí pozici. Se sedmadvaceti body zaostává za sedmnáctým Willemem i šestnáctou Spartou o dva body a na patnáctou Fortunu vzrostlo jeho manko dokonce na bodů pět.

Momentálně to tedy vypadá, že šance na přímé udržení je téměř ztracena, a nyní pravděpodobně bude usilovat alespoň o nevyzpytatelnou baráž. FC zůstává v tabulce na sedmé příčce se šestačtyřiceti body o bod za sedmým Vitesse. Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a první obrovskou možnost si vypracovali již po necelých dvou minutách, nicméně Douvikas jen smolně olízl pravou tyč.

Ihned na to zahrozil na opačné straně Anderson, ale jeho projektil z hranice pokutového území minul prostor tří tyčí o několik decimetrů. Přesně v polovině úvodního dějství byl znovu vidět Douvikas, nicméně tentokráte si s jeho razantní hlavičkou poradil pozorný gólman Lamprou. Favorizovaný Utrecht se dostal do vedení po necelé půlhodině hry, kdy po rohovém kopu Mahera hlavičkoval zblízka Hidde ter Avest a nakonec rozvlnil síť.

Zwolle se poprvé prosadilo necelých pět minut před přestávkou, avšak gól Kastaneera po střele pod horní tyčku neplatil vinou těsného ofsajdu. FC se po změně stran snažilo navýšit svůj náskok, jenže Timbera nejprve famózně vychytal Lamprou a pak Ter Avest jen napálil břevno. Domácí dokázali srovnat stav zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem díky zpětné nahrávce Clementa a pohotové přízemní střele Daishawna Redana, ve zbývajícím průběhu se však na nic jiného nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele