základní část, 28. kolo
03.04.2022 12:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zwolle těsně nestačilo na Go Ahaed a záchrana se mu opět vzdálila

Hráči Zwolle se sice na začátku druhé poloviny tohoto ročníku zvedli a začali dotahovat obrovské manko, jenomže poslední dobou se opět zasekli a teď kvůli inkasované brance v samém závěru nestačili na nováčka Go Ahead, celkově v Eredivisii prohráli již potřetí za sebou a zůstávají na posledním místě s dvaceti body s tříbodovým mankem na patnáctý Willem. Naopak celek z Deventeru zřejmě udělal rozhodující krok k udržení.

Hosté totiž mají na kontě solidních třiatřicet bodů a vyhoupli se na desátou pozici, před šestnáctou barážovou příčkou Sparty drží téměř nedostižný jedenáctibodový náskok. PEC přitom začalo lépe a blízko k vedení mělo po necelých deseti odehraných minutách. Po hezké akci na levém křídle přilétl centr na hranici brankového území, kde se zjevil osamocený Paal a z bezprostřední blízkosti napálil k jeho smůle pouze břevno.

Go Ahead si vytvořilo svou první slibnější příležitost zhruba po půl hodině hry. Lidberg obdržel nahrávku na pravou stranu šestnáctky a téměř od brankové čáry našel svým pasem u vzdálenější konstrukce Deijla, jenž z bezprostřední blízkosti trestuhodně hlavičkoval o kousek vedle bližší tyče. Po změně stran byl k vidění spíše vyrovnanější průběh, Zwolle se povedlo rozvlnit síť necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem.

Bomba z dvaadvaceti metrů se odrazila od levé tyče ke zcela volnému Kastaneerovi, který bez větších potíží trefil prázdnou branku, ale nacházel se v ofsajdu a jeho zásah proto neplatil. Hosté z ničeho nic rozhodli o svém cenném tříbodovém zisku ve třetí minutě nastavení. Po autovém vhazování a zpětnému přistrčení Cardony napřáhl z dvaceti metrů Philippe Rommens a jeho kroucený pokus nádherně zapadl přímo do protější šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele