základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Zwolle se rozloučilo s nejvyšší scénou porážkou, favorizovanému PSV podlehlo o jednu branku

PEC při své derniéře mezi nizozemskou elitou srdnatě vzdorovalo eindhovenskému gigantovi PSV a dlouho s ním drželo nerozhodný výsledek, ovšem nakonec kvůli trefě střídajícího Richarda Ledezmy prohrálo 1:2 a tento ročník tak zakončilo na posledním osmnáctém místě se sedmadvaceti body, příští sezónu ho proto čeká působení ve druhé lize. Hosté nakonec posbírali 81 bodů, skončili druzí a za mistrovským Ajaxem celkově zaostali o body dva.

Svěřenci končícího německého trenéra Rogera Schmidta vstoupili do nedělního utkání lépe a krátce po deseti odehraných minutách vedli zásluhou Brumy, jenž na levé straně pokutového území přelstil ofsajdovou past a zcela osamocen pokořil brankáře Lamproua přízemní střelou doprostřed branky. Nicméně neuběhly ani další čtyři minuty a Zwolle bleskově srovnalo, jelikož Gervane Kastaneer nechytatelně usměrnil svůj projektil z dvanácti metrů do bližší šibenice.

Stejný hráč se podruhé prosadil za další dvě minuty, když přesně hlavičkoval k pravé konstrukci, avšak jeho trefa nakonec neplatila kvůli půlmetrovému ofsajdu. Zhruba deset minut před přestávkou rozvlnil síť na opačné straně Bruma, ovšem ani jeho druhý gól v utkání neplatil vinou předchozího ofsajdového postavení. Hosté po změně stran přidali a ve 48. minutě si mohli vzít zpět svůj ztracený náskok.

Kanonýr Cody Gakpo se totiž ocitl před hranicí šestnáctky, ale jeho projektil pouze orazítkoval levou tyč. V následujícím průběhu byly k vidění šance na obou stranách, rozdílovou trefu však vsítilo PSV v 73. minutě. Teprve jednadvacetiletý americký záložník Ledezma zpracoval dlouhý pas za obranu od Tezeho a pak se trefil do protějšího spodního růžku. Ani o deset minut později chtěl srovnat Paal, jenže proti jeho bombě famózně zasáhl gólman Mvogo a výsledek se tedy již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele