základní část, 31. kolo
01.05.2022 14:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

PSV přehrálo zachraňující se Willem a ještě drží reálnou šanci na titul

PSV potvrdilo roli favorita proti poslednímu Willemu a po přestřelce 4:2 získalo další důležité body v boji o titul. Eindhovenský celek si díky tomuto vítězství prakticky zajistil druhé místo, jelikož tři kola před koncem drží sedmibodový odstup před třetím Feyenoordem, naopak za vedoucím Ajaxem stále zaostává o body čtyři. Celek z Tilburgu je poslední osmnáctý se šestadvaceti body, avšak za šestnáctou barážovou příčkou Zwolle je jen vinou horšího skóre.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta vstoupili do tohoto duelu naprosto fantasticky a krátce po šedesáti odehraných sekundách vedli. Po hezké akci středem hřiště obdržel kolmici na levou strany šestnáctky Max a svou křižnou přihrávku našel u protější tyče nabíhajícího Ritsu Doana, který bez potíží rozvlnil síť poloprázdné branky. Zhruba o deset minut později mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový, jenomže Cody Gakpo ve stoprocentní možnosti jen orazítkoval levou tyč.

Stejný hráč přeci jen navýšil náskok favorita krátce po odehrané půlhodině, když si ve středu pokutového území protivníka naskočil na centr Maura Júniora a hlavou s pomocí levé konstrukce překonal bezmocného brankáře Wellenreuthera. Hosté se však v žádném případě nechtěli vzdát a v předposlední minutě úvodního dějství snížili. Ché Nunnely využil skvělého pasu z pravého křídla od Owusua a prosadil se prudkou hlavičkou z hranice brankového území.

Domácí však nezaháleli a ještě v nastavení první půle si vzali zpět dvougólový náskok. Izraelský kanonýr Eran Zahavi se po sražené střele ze čtrnácti metrů dostal k dorážce z pěti metrů a s naprostým přehledem nasměroval balón do branky - 3:1. Houževnatý Willem se ihned po přestávce snažil soupeře překvapit, což se mu povedlo v 50. minutě. Podruhé a naposledy snížil na rozdíl jediné trefy Elton Kabangu.

Čtyřiadvacetiletý belgický záložník si naběhl před prázdnou branku po přízemní ráně Nunnelyho a zákroku gólmana Mvoga a vzápětí nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí. Ihned na to skóroval Bruma, ovšem jeho zásah neplatil vinou těsného ofsajdu. PSV definitivně rozhodlo o svém úspěchu přesně po hodině hry.

Centr z poloviny domácího klubu se snažil odvrátit do bezpečí Wessel Dammers, jenže v pádu nešťastně zamířil do protipohybu Wellenreuthera a ten neměl žádnou šanci zareagovat. Ve zbývajících třiceti minutách se už nic zásadního nestalo, příště na PSV čeká možná nejklíčovější zápas v Rotterdamu s Feyenoordem a Willem přivítá téměř zachráněné Heracles.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele